Seimas balsuos dėl valstybinių vaistinių | kl.lt

SEIMAS BALSUOS DĖL VALSTYBINIŲ VAISTINIŲ

Kadenciją baigiantys parlamentarai dar iki rinkimų balsuos dėl valdančiųjų siūlomo valstybinių vaistinių įteisinimo.

Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė BNS nurodė, kad galutinis balsavimas planuojamas antradienį, rytiniame posėdyje.

„Yra surinkti 47 Seimo narių parašai ir privaloma tvarka klausimas turi būti įtraukiamas į darbotvarkę“, – BNS sakė R. Baškienė. 

Farmacijos įstatymo pataisomis siūloma valstybines vaistines steigti ne tik ligoninėse, bet ir poliklinikose, ambulatorijose. Tokios vaistinės būtų vadinamos ligoninės vaistinėmis. Jose būtų prekiaujama vaistais ir nuotoliniu būdu. 

Valdantieji tikina, kad tokios vaistinės pagerins vaistų prieinamumą, mažės jų kaina. Tuo tarpu opozicija tuo abejoja, įtaria korupcijos paraiškas, sveikatos sistemos lėšų švaistymą, konkurencijos sumažėjimą.

Jei Farmacijos įstatymo pataisos būtų priimtos, valstybines vaistines būtų galima steigti nuo 2021 metų sausio.

Pakeitimų priėmimas buvo numatytas praėjusią savaitę, bet matydamas, kad valdantiesiems gali pritrūkti balsų, „valstiečių“ frakcijos vadovas Ramūnas Karbauskis pareiškė, kad balsavimas bus, kai bus aišku, jog užteks balsų priimti pataisas.

Praėjusią savaitę dar kartą pakeitimus svarstęs Teisės ir teisėtvarkos komitetas nepritarė kai kurių parlamentarų siūlymams leisti valstybinių vaistinių steigimą nuo 2023 metų.

Skaičiuojama, kad Lietuvoje dabar 100 tūkst. gyventojų tenka 48 vaistinės, o Europos Sąjungos vidurkis yra 25–27 vaistinės. Gydymo įstaigose veikia 233 didžiųjų tinklų vaistinės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Skverneli kam perduoti energijos tiekimą spekulentams.

Valstybinių vaistinių reikia ,tačiau ir elektros energijos tiekimo nereikia atiduoti tarpininkams ,plėšikauti.

Nuomone

Senai reikejo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS