Seimas primena Abchazijos ir Pietų Osetijos okupaciją | kl.lt

SEIMAS PRIMENA ABCHAZIJOS IR PIETŲ OSETIJOS OKUPACIJĄ

Seimas ketvirtadienį vienbalsiai priėmė rezoliuciją, kuria primena prieš dešimt metų Rusijos įvykdytą Gruzijos regionų Abchazijos ir Pietų Osetijos okupaciją.

82 balsais priimtoje rezoliucijoje pažymima, kad „prieš dešimt metų Rusijos ginkluotosios pajėgos įvykdė agresiją prieš savo kaimyninę valstybę – Sakartvelą – atplėšė jos teritorijos dalis ir okupuotose teritorijose sukūrė nepripažintą marionetinę valdžią“.

Patvirtintu dokumentu Seimas „smerkia visas agresijos formas, įskaitant ginkluotą užpuolimą ir įsiveržimą į kitos valstybės teritoriją“, bei apgailestauja, kad Rusija neatitraukia savo pajėgų iš okupuotų zonų.

Rezoliucijoje Gruzija įvardijama Sakartvelu – prieš daugiau nei mėnesį įteisintu alternatyviu Gruzijos pavadinimu. Autentiško įvardijimo prašė Tbilisis argumentuodamas, jog „Gruzija“ yra rusiškas pavadinimas.

Dešimtajame paskutinio amžiaus dešimtmetyje apie atsiskyrimą paskelbusią Pietų Osetiją ir kitą atskilusį regioną – Abchaziją – nepriklausomomis valstybėmis Maskva pripažino po 2008 metų karo.

Rusija nuolat laiko tūkstančius savo karių šių teritorijų karinėse bazėse. Tarptautinė bendruomenė Abchaziją ir Pietų Osetiją laiko okupuotomis Gruzijos teritorijomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

LT

Gruzinai jankiu subinlaižiai.

Xll

Mišpročio straipsnis

Kaunietis

Straipsnis sudas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS