Seimas pritarė nuolatinio atstovo ES įstatymui: atsivėrė galimybė turėti atstovą JAV kongrese | kl.lt

SEIMAS PRITARĖ NUOLATINIO ATSTOVO ES ĮSTATYMUI: ATSIVĖRĖ GALIMYBĖ TURĖTI ATSTOVĄ JAV KONGRESE

Antradienį Seimas priėmė projektą dėl Seimo nuolatinio atstovo Europos Sąjungoje įstatymo. Šiuo teisės aktu įtvirtinama galimybė Seimo interesų atstovavimui ne tik ES, bet ir dvišaliu tarpparlamentiniu lygmeniu, turinčiu ypatingos reikšmės Lietuvos užsienio ir gynybos politikos bei kitais esminiais valstybei aspektais.

Už projektą balsavo 97 Seimo nariai, prieš pasisakiusių nebuvo, susilaikė 6 parlamentarai.

Įstatymo projekto iniciatyvos autorių teigimu, Lietuvai įstatymas atveria galimybę turėti nuolatinį atstovą JAV Kongrese, o tai, atsižvelgiant į JAV Kongreso svarbą, yra reikšmingas žingsnis.

Pagal priimtą įstatymą, į pareigas būtų skiriamas Seimo kanceliarijos karjeros valstybės tarnautojas trejiems metams, einantis ne žemesnes kaip patarėjo pareigas, turintis 2 metų darbo patirtį atitinkamai užsienio politikos ar tarptautinių santykių srityje (atstovo užsienio valstybėje atveju) arba ES reikalų, eurointegracijos ar tarptautinių santykių srityje (atstovo ES atveju).

Atstovas taip pat privalėtų turėti teisės aktų nustatyta tvarka išduotą leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija ar suteiktą teisę dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Riboto naudojimo“.

Projektą pasiūlę parlamentarai viliasi, kad atstovas užsienio valstybėje padėtų stiprinti ir plėtoti Seimo ir užsienio valstybės parlamento bendradarbiavimą, teiktų informaciją užsienio valstybės parlamentui apie Seimo veiklą, reguliariai informuotų Seimą ir Seimo kanceliariją apie užsienio valstybės parlamento veiklą. Be to, atrinktas kandidatas reguliariai informuotų Seimą ir Seimo kanceliariją apie užsienio valstybės parlamento veiklą, iniciatyvas, pozicijas ir aktualius klausimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kagi

jau aisku kad i sia politsaika kas pretenduos tai nenumaldomas povilvasalas su visa saikaleika======

SUSIJUSIOS NAUJIENOS