Seimas spręs, ar uždrausti įvežti e. cigarečių skystį su saldikliais ir cukrumi | kl.lt

SEIMAS SPRĘS, AR UŽDRAUSTI ĮVEŽTI E. CIGAREČIŲ SKYSTĮ SU SALDIKLIAIS IR CUKRUMI

Seimas ketvirtadienį apsispręs, ar nuo 2024 metų gegužės uždrausti į Lietuvą įvežti elektronines cigaretes ir jų pildykles su skysčiu, kuriame būtų pridėtinių ar natūralių saldiklių ir cukraus.

Parlamentarai balsuos dėl tai numatančių Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisų.

Dabar skysčiuose, kuriais pildomos e. cigaretės, draudžiami vitaminai arba kiti priedai, sudarantys įspūdį, kad šie rūkalai yra naudingi ar mažiau kenksmingi sveikatai, taip pat kofeinas, taurinas ar kiti priedai bei stimuliuojamieji junginiai, siejami su energija ir gyvybingumu.

Taip pat draudžiami priedai, nudažantys išsiskiriančias medžiagas, arba nesudeginto pavidalo, turintys reprodukcijai pavojingų medžiagų, vadinamųjų KMR savybių, taip pat kvapiosios medžiagos, išskyrus tabako kvapą ir skonį.  

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Čia priėjo kindziulis ir tarė:

O aš skaitau, neprotinga ta, kuri sėdi durnyne.

Oooo

Man net nemalonu žiūrėti į tą žmogų kuris rūko bet kokią cigaretę.Nes sksitau tokį žmogų neprotingu.Kaip protingas ,sveikas žmogus gali pats save nuodyti tokiais būdais.Cia juk tas pats kas narkotikai, tik kitokie,bet priklausomybe jiems yra. Ir žmogaus elgesys visai kitoks ,kaip kad nerūkančio.Jie neprognozuojami,užeina piktumo,neramumo požymiai ir poreikis tuojau užrukyti ,nes tampa nevaldomo ,agresyvaus elgesio.Tokiu žmonių priimti į darbą turėtų vengti,nes tokie žmonės mažiau dirba už tuos kurie nelaksto parukyti.Tas kuris neina rūkyti ,tai dirba ir dirba iki pietų o tas laksto ir laksto.Arba ne rūkančio turėtų būti atlyginimas didesnis, arba koks paskatinimas kaip geresniam darbuotojui.Atejo laikas darbdaviams susimąstyti,apie darbuotoją priimant i darbą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS