Seime – aistros dėl „Šeimų maršo“: skambėjo ir įžeidimai, ir atsiprašymai | kl.lt

SEIME – AISTROS DĖL „ŠEIMŲ MARŠO“: SKAMBĖJO IR ĮŽEIDIMAI, IR ATSIPRAŠYMAI

Seimo Darbo partijos frakcijos prašymas į Seimo darbotvarkę įtraukti jos inicijuotą rezoliucijos projektą „Dėl tradicinės šeimos stiprinimo“ ketvirtadienį sukėlė daug aistrų, įžeidimų, kuriuos lydėjo atsiprašymai ir netgi paskatino politikus suskaičiuoti, kiek metų nugyveno santuokoje.

Prašydama įtraukti projektą į darbotvarkę, Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno pavaduotoja Ieva Kačinskaitė-Urbonienė sakė, kad rezoliucijos projektas skamba labai pagarbiai, labai korektiškai visų šeimų atžvilgiu. Tačiau tokie argumentai  neįtikino Seimo, ir šis klausimas nepateko į darbotvarkę.

Tuo pasipiktino Seimo narys Petras Gražulis, kuriam antradienį irgi nepavyko pasiekti, kad jo inicijuotas rezoliucijos projektas dėl „Didžiojo šeimos gynimo maršo 2021“ atsirastų Seimo darbotvarkėje.

„Kodėl jums, krikščionys demokratai, aš nekalbu apie Laisvės partiją, netinka tradicinės šeimos vertybės? Jūs jas griaunate...“ – piktinosi P. Gražulis.

Seimo narys konservatorius Audrius Petrošius tvirtino esąs už tradicinę šeimą, bet jam nepatiko rezoliucijos projekto teiginys apie „šeimos maršo“ palaikymą kaip gražią ir taikią piliečių iniciatyvą.

„Nepykit, kolegos, bet teiginiai, kad iš Seimo ir Seimo narių liks tik šlapia vieta po šito mitingo, arba gąsdinimai apsilankyti pas vaikus darželiuose (...), niekaip su taikia iniciatyva man neasocijuojasi“, – sakė parlamentaras.

Konservatorius Kęstutis Masiulis, dėkodamas už pastangas ginti tradicinę šeimą, pranešė, kad kitą mėnesį sukaks jau 40 metų, kai jis gyvena toje pačioje šeimoje.

„Tai man ta problema sunkiai suprantama, kad reikia ginti tradicinę šeimą. „Darbiečiams“ ta problema,  matyt, yra lengvai suprantama, nes ten sunku atrasti asmenį, kuris tebegyvena tradicinėje šeimoje, bent kartą yra išsiskyręs“, – sakė K. Masiulis.

Kęstutis Masiulis, V. Skaraičio / Fotobanko nuotr.

Šis jo teiginys sukėlė tikrą audrą Seime. „K. Masiulis įžeidė visus mūsų frakcijos narius, kurie gyvena šeimoje ir po dešimtmetį, ir daugiau“, – sakė „darbietis“ Vytautas Gapšys, paraginęs atsiprašyti tų, kuriuos įžeidė toks neapgalvotas pasisakymas.

„Darbiečiams“ ta problema,  matyt, yra lengvai suprantama, nes ten sunku atrasti asmenį, kuris tebegyvena tradicinėje šeimoje, bent kartą yra išsiskyręs.

Ilgai nedelsęs K. Masiulis atsiprašė, tačiau vėliau prireiks dar vieno atsiprašymo. Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vigilijus Jukna pastebėjo, kad buvo įžeisti ne tik Darbo partijos frakcijos nariai, bet ir kiti parlamentarai, kurie gyvena šeimose.

„Ne jūs vienintelis taip gyvenate, aš irgi neseniai 25 metus atšvenčiau bendro gyvenimo ir šiandien girdėti  tokius kaltinimus yra mažų mažiausia yra neetiška“, – sakė V. Jukna, pasiūlęs K. Masiuliui atsiprašyti visų.

K. Masiulis vėl ėmėsi „darbo“ ir antrą kartą atsiprašė visų tų, ką įžeidė.

Diskusijų įkarštyje politikai skaičiavo, kiek metų gyvena santuokoje.

„Noriu priimti tą atsiprašymą, mano stažas ne ką mažesnis, užauginti vaikai ir anūkai auga, gyvenu su ta pačia žmona“, – neslėpė Seimo narys „darbietis“ Artūras Skardžius.

„Praktiškai visi mūsų frakcijos žmonės gyvena santuokoje, turi gražias tradicines šeimas“, – sakė I. Kačinskaitė-Urbonienė.

Tai, kad yra vedęs 20 metų, turi 3 sūnus, pranešė ir Seimo vicepirmininkas „darbietis“ Andrius Mazuronis.

Seimo nariai sveikinimu reagavo į Seimo nario „valstiečio“ Eugenijaus Jovaišos žodžius, kad šiandien, gegužės 13 d., sukanka 49 metai, kai jis su žmona gyvena santuokoje.

ELTA jau skelbė, kad į ketvirtadienio Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę Seimas neįtraukė Darbo partijos inicijuoto rezoliucijos projekto „Dėl tradicinės šeimos stiprinimo“. Už jo įtraukimą į darbotvarkę balsavo 46 Seimo nariai, 44 buvo prieš, 25 parlamentarai susilaikė.

Pasak „darbiečių“, didėjant įtampai visuomenėje dėl abejonių, kokiomis vertybėmis vadovaujasi šis Seimas, šiuo projektu siekiama pareikšti palaikymą tradicinei šeimai, „Šeimos gynimo maršui 2021“ kaip taikiai pilietinei iniciatyvai, ir dar kartą patvirtinti, kad Seimas dės visas pastangas tvarios šeimos politikos formavimui.

Rezoliucijos projekte raginama palaikyti „Didįjį šeimos gynimo maršą 2021“ kaip gražią ir taikią piliečių iniciatyvą, skirtą tradicinės šeimos stiprinimui.

Iš antradienio Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkės buvo išbrauktas Seimo nario Petro Gražulio inicijuotas rezoliucijos projektas dėl „Didžiojo šeimos gynimo maršo 2021“.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

>>kvietimas į maršą

Tamstelė į "humoristo" Orlausko kalbas nekreipk didelio dėmesio, tas ponas dar senais laikais Vydūno "barakuose" protą praplovė su a.a. Zakarauskienės pilstuku, užtat dabar yra kaip yra. Sakykime, girdėjome savotišką juodojo humoro spektaklį, o už tokį mažai kas būna baudžiamas, na, nebent...

Salin valstietija

Ziurek, kiek daug kaimieciu lopu susirinke Seime! Gi reikia kad kas atstovautu patvorinius runkelius kazkas :)))))))))

Senis

Čia jau nebe seimas o ož-ped, ferma.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS