Seime – karšta: P. Gražulis apkaltino V. Čmilytę-Nielsen dangstant pedofiliją | kl.lt

SEIME – KARŠTA: P. GRAŽULIS APKALTINO V. ČMILYTĘ-NIELSEN DANGSTANT PEDOFILIJĄ

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen patvirtino, jog Seimo nario neliečiamybės klausimu pas ją atvykusi generalinė prokurorė Nida Grunskienė įvardijo, kad galimi nusikaltimai susiję su nepilnamečio asmens tvirkinimu.

„Nenurodydama konkrečių Baudžiamojo kodekso straipsnių ji informavo mane, kad vienas iš Seimo narių įtariamas sunkiais nusikaltimais, taip pat nurodė, kad tai susiję su nepilnamečio asmens ar asmenų tvirkinimu, ir pasakė, kokia laisvės atėmimo bausmė gresia už šias veikas. Žinia apie tokius įtarius mane labai stipriai šokiravo“, – ketvirtadienį atsakydama į Seimo narių klausimus patvirtino V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė ketvirtadienį opozicijos sušauktos neeilinės sesijos metu atsakė į raštu užduotus klausimus dėl aplinkybių, kuriomis generalinė prokurorė N. Grunskienė ją informavo apie ketinimus kreiptis dėl parlamentaro teisinio imuniteto panaikinimo.

Opozicija sesiją sušaukė siekdama išsiaiškinti, ar informacija apie jo atžvilgiu atliekamą tyrimą dėl galimo vaikų seksualinio prievartavimo ir tvirkinimo nebuvo nutekinta Kristijonui Bartoševičiui, kad šis skubiai trauktųsi iš Seimo ir jo pavardė neiškiltų į viešumą.

Jūs mane šiandien pasitikote šūksniais, kad Dievas yra, kad aš esu pedofilė ir aš esu melagė.

Kaltino „dangstant pedofiliją“

Seimas ketvirtadienį taip pat spręs dėl iniciatyvos sudaryti laikinąją tyrimo komisiją aiškintis, ar K. Bartoševičiui nebuvo nutekinta informacija apie jo atžvilgiu atliekamą tyrimą dėl galimo vaikų seksualinio prievartavimo ir tvirkinimo.

Posėdžio pradžioje tvirtinant programą kilo apsižodžiavimas tarp V. Čmilytės-Nielsen ir Petro Gražulio, kuris apkaltino parlamento vadovę „dangstant pedofiliją“.

„Seimo koridoriuose jūs mane šiandien pasitikote šūksniais, kad Dievas yra, kad aš esu pedofilė ir aš esu melagė, jūsų retorika yra tokia, kad nuolat pasiekia dugną, ir labai gaila, kad jūs tai sau leidžiant tiek Seimo koridoriuose, tiek Seimo salėje“, – P. Gražuliui piktinantis valdančiaisiais į jį kreipėsi Seimo pirmininkė.

P. Gražulis atsakė, kad „nereikia įdėti žodžių“, kurių jis nesakęs, o kad dangstomas pedofilijos skandalas, jis yra įsitikinęs.

„Tai, kas kalbama koridoriuose, nereikia įdėti man žodžių, aš nežinau, kas jūs esate, (...) bet jūs dangstote šitą pedofilijos skandalą, tuo esu įsitikinęs“, – atsakė P. Gražulis.

Išklausė atsakymų

47 mažumai priklausančių parlamentarų sušauktos sesijos metu iš pradžių buvo išklausyti Seimo pirmininkės V. Čmilytės-Nielsen ir generalinės prokurorės N. Grunskienės atsakymai į klausimus.

Jų buvo prašoma paaiškinti aplinkybes, kuriomis generalinė prokurorė sausio 20 dieną, penktadienį, parlamento vadovei pranešė apie planuojamą kreipimąsi dėl K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo. Tiek Seimo pirmininkė, tiek generalinė prokurorė pažymi, kad K. Bartoševičiaus pavardė susitikime nebuvo įvardinta.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė žurnalistams yra patvirtinusi tą penktadienį apie 14 val. paskambinusi K. Bartoševičiui, nes gavo jo žinutę apie sprendimą palikti Seimą, bet teigia apie kolegos atžvilgiu pradėtą tyrimą nežinojusi ir jo perspėti negalėjusi.

Vėliau, tos pačios dienos vakare, komandiruotėje Čilėje buvęs K. Bartoševičius elektroniniu būdu Vyriausiajai rinkimų komisijai pateikė prašymą panaikinti jo mandatą. Opozicijos atstovai kelia versiją, kad K. Bartoševičius informuotas skubiai trauktis iš Seimo, kad jo pavardė tyrime neiškiltų į viešumą.

Seimas susirinko į neeilinę sesiją

P. Paleckio/BNS nuotr.

Sausio 23 dieną, pirmadienį, kai K. Bartoševičius patvirtino žurnalistams atsisakantis mandato, Generalinė prokuratūra paskelbė, jog generalinė prokurorė N. Grunskienė prašo panaikinti K. Bartoševičiaus imunitetą tyrime dėl seksualinio pobūdžio nusikaltimų prieš vaikus.

Prokuratūra K. Bartoševičiui praėjusią savaitę pateikė įtarimus dėl galimo nepilnamečio ir mažamečio asmens seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prieš keturis asmenis, kurie, kaip įtariama, įvykdyti jam esant Seimo nariu.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Taip , laikas

rinkt pinigine parama Seimui .......... surinks greitai , pasidalins greitai , turim praktika - padės profesionalai rinkikai .......tada isdalinsim visiems po lygiai ir nurims ......... seimunai išsimiegos , pedofilai tik paplos .. .

Anonimas

Pilieciai, neuzmirskit kas jinai yra ir del ko Amerikos fasistu ikista mums i seima. Jie yra slyksciausi is slyksciausiu. Ju vieta prie sienos pries ZONDERKOMANDA.

Anonimas

Ar gen. prokurorė negali kalbėti laisvai,o tik puse lūpų,juk tai ir yra slėpimas,dangstymas pedofilo.Čmilytė kaip tik išsiaiškino,kad tai Bartoševičius ,tas asmuo...Tai kas čia kam neaišku?Kas galęjo pranešti-kas vykdė tyrimą{policija,prokuratūra).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS