Seime – reakcija į medikės savižudybę: šaukiamas komiteto posėdis dėl mobingo | kl.lt

SEIME – REAKCIJA Į MEDIKĖS SAVIŽUDYBĘ: ŠAUKIAMAS KOMITETO POSĖDIS DĖL MOBINGO

  • 3

Seimo narė Orinta Leiputė kreipėsi į Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininką Antaną Matulą prašydama surengti klausymus apie mobingą sveikatos apsaugos sektoriuje.

„Prašau jūsų artimiausiu metu numatyti laiką ir organizuoti klausymus apie mobingą sveikatos apsaugos sektoriuje. Dabartinė situacija, kai medikai neištvėrę žudosi, reikalauja skubios parlamentinės kontrolės ir skubių sprendimų situacijai spręsti“, – rašoma Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narės kreipimesi.

Komitetas atsakė teigiamai: klausimo svarstymas įtraukiamas į gegužės 26 d. posėdžio darbotvarkę.

Medikų bendruomenę ir visuomenę neseniai sukrėtė naujas incidentas: iš gyvenimo pasitraukė Respublikinės Šiaulių ligoninės medikė. Iškart prabilta apie mobingą.

Tarptautinė slaugytojų dienos, minimos gegužės 12-ąją, išvakarėse Seime kalbėjusi Lietuvos slaugos specialistų organizacijos (LSSO) prezidentė Aušra Volodkaitė taip pat kėlė psichologinio smurto ir mobingo problemas, alinančias slaugytojus. Anot jos, šios problemos ypač išopėjo pandemijos piko metu: trūkstant darbuotojų, daugeliui sergant ir izoliuojantis, didėjo krūviai ir atsakomybė, darbuotojai buvo perkeliami iš vieno skyriaus į kitą: „Ne visada tai vyko geranoriškai susitariant, dažnai slaugytojai patirdavo psichologinį spaudimą“, – sakė A. Volodkaitė.

Ji sugretino apklausas, atliktas Islandijoje ir Lietuvoje: 100 proc. slaugytojų Islandijoje sako patyrę psichologinį smurtą, tuo tarpu Lietuvoje tai pripažįsta tik 70 proc. apklaustų slaugytojų. „Mūsų žmonės įpratę iškęsti, nelinkę skųstis, pranešti“, – kalbėjo A. Volodkaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Bla bla

Kaip CK KPSS susirinkimus rengia, o kur baudžiamoji byla?

:)

šaukiamas komitetas :) Imituosim, kad gailimės, pasėdėsime ir išsiskirstysime? Ir niekas nuo to nepasikeis...

Anonimui Pydarui

Štai jums ir seimas net gydytojai žudosi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS