Etikos ir procedūrų komisija renkasi dėl biudžeto | kl.lt

ETIKOS IR PROCEDŪRŲ KOMISIJA RENKASI DĖL BIUDŽETO

  • 0

Antradienį skelbiamas dalies opozicijos boikotuojamos Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) posėdis dėl kitų metų biudžeto priėmimo procedūros.

Be komisijos išvados, ar priimant biudžetą nebuvo pažeidimų, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė negali jo perduoti pasirašyti prezidentei, numato Seimo statutas.

Seimui praėjusią savaitę priėmus biudžetą 29 Seimo nariai kreipėsi į Seimo pirmininkę dėl šiurkščių pažeidimų. Tokią galimybę numato Seimo statuto 160 straipsnis. Pagal jį, priimtą įstatymą galima sulaikyti, jeigu dėl to motyvuotu raštu, kad buvo padaryta Seimo statuto pažeidimų, į Seimą kreipiasi Seimo pirmininkas, komitetas arba ne mažiau kaip penktadalis parlamentarų.

Tuomet šį kreipimąsi svarsto Etikos ir procedūrų komisija. Kol ji nepateikia savo išvadų, Seimo pirmininkas negali perduoti įstatymo pasirašyti prezidentui.

Seimas priimdamas biudžetą nurodė Vyriausybei papildomai surasti beveik 90 mln. litų - daugiausia jų bus skirta kultūros darbuotojams, mokiniams ir žemdirbiams, o lėšų nurodyta rasti mažinant valstybės valdymo išlaidas ir valstybės skolos aptarnavimą. Finansų ministras Rimantas Šadžius žurnalistams sakė, kad toks sprendimas jam buvo netikėtas.

Opozicijos parlamentarai iš karto po balsavimo tikino, kad beveik 100 mln. litų išlaidos nėra konkrečiai perskirstytos ir apibrėžtos.

Lapkričio pabaigoje iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pasitraukė šeši opozicijos nariai, tarp jų ir komisijos vadovas. Opozicija yra pranešusi, jog neteiks naujų kandidatų, kol visa komisija nebus pertvarkyta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS