Seimo komisija Desovietizacijos įstatymą baigė nagrinėti net nepradėjusi | kl.lt

SEIMO KOMISIJA DESOVIETIZACIJOS ĮSTATYMĄ BAIGĖ NAGRINĖTI NET NEPRADĖJUSI

  • 1

Seimo Pasipriešinimo okupaciniams režimams dalyvių ir nuo okupacijų nukentėjusių asmenų teisių ir reikalų komisija sutarė, kad rengti Desovietizacijos įstatymo projektą bei pradėti šį procesą per vėlu.

„Praktiškai visi komisijos posėdyje dalyvavę nariai pasakė, kad procesas jau turėjo būti baigtas gerokai anksčiau - prieš 15-10 metų. Prabėgus 25 metams po Nepriklausomybės atkūrimo jis lyg tampa nebeaktualus“, - BNS sakė komisijos pirmininkas socialdemokratas Vytautas Saulis.

Jis teigė šį klausimą per komisijos posėdį iškėlęs savo iniciatyva, nes paprastai prieš rinkimus vis pasigirsta minčių apie būtinybę priimti Desovietizacijos įstatymą.

Pasak V.Saulio, teigta, kad toks projektas yra parengtas, guli Seimo stalčiuose, bet realiai procesas nėra pajudėjęs iš mirties taškas.

Komisijos vadovo tvirtinimu, jis konsultavosi ir su Visuomeninės tarybos, kuri veikia prie Pasipriešinimo okupaciniams režimams dalyvių ir nuo okupacijų nukentėjusių asmenų teisių ir reikalų komisijos, nariais.

„Vieno iš vadovų nuomonė - gal jau baikime tą procesą (…) Tad komisija iniciatyvos nerodys“, - sakė V.Saulis.

Apie Desovietizacijos įstatymą Lietuvoje kalbama nuo Nepriklausomybės atkūrimo 1990 metais. 1991 metais Aukščiausiojoje Taryboje buvo sudaryta darbo grupė jam parengti, bet šis teisės aktas taip ir neišvydo dienos šviesos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nenuostabu

seime - raudonųjų dauguma.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS