Seimo komitetams bus pristatytas planas Viešojo saugumo tarnybą jungti prie policijos | kl.lt

SEIMO KOMITETAMS BUS PRISTATYTAS PLANAS VIEŠOJO SAUGUMO TARNYBĄ JUNGTI PRIE POLICIJOS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos bei Teisės ir teisėtvarkos komitetams trečiadienį bus pristatytas Vidaus reikalų ministerijos (VRM) siūlymas Viešojo saugumo tarnybą (VST) jungti prie policijos.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas Laurynas Kasčiūnas pažymi, kad VST yra ginkluotųjų pajėgų dalis, ir bus aiškinamasi, kokią įtaką reforma turės tokiai sąrangai.

„Klausimas, kaip reforma keičia visą tą modelį, nes yra europinės konvencijos, kurios kalba apie tai, kad policija negali būti ginkluotųjų pajėgų dalis, ir kaip šioje vietoje mes išsaugosime VST pajėgumą visoje gynybos architektūroje“, – BNS sakė L. Kasčiūnas.

Vyriausybė teikia Seimui VST reformą, pagal kurią ji būtų naikinama kaip atskira tarnyba ir įtraukiama į policijos sistemą. Viešojo saugumo tarnybos įstatymas būtų pripažįstamas netekusiu galios, o šios tarnybos atliekamos funkcijos įrašomos į Policijos įstatymą.

Jeigu pokyčiams pritars Seimas, VST policijos dalimi taptų nuo 2024 metų kovo 1 dienos, taip pat būtų numatyta, kad Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai išliktų ginkluotųjų pajėgų dalimi.

Pataisas teikusi Vidaus reikalų ministerija (VRM) pažymi, kad po reformos VST tęstų veiklą kaip atskiras juridinis asmuo, specializuota policijos įstaiga ir vadintųsi Lietuvos policijos viešojo saugumo tarnyba.

VRM teigia, kad integracija į policijos sistemą numatoma dabartinės VST struktūros pagrindu, išlaikant VST nustatytų uždavinių tęstinumą, o pareigūnams užtikrinant jų socialines garantijas ir pareiginius koeficientus toliau tęsiant tarnybą tose pačiose pareigose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gal del

ateities jungia ,zino kas laukia ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS