Seimo narė R. Tamašunienė palikti LLRA-KŠS kol kas neketina | kl.lt

SEIMO NARĖ R. TAMAŠUNIENĖ PALIKTI LLRA-KŠS KOL KAS NEKETINA

Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS) priklausanti Seimo narė Rita Tamašunienė nesureikšmina savo kolegų – parlamentarės Beatos Petkevič ir Vilniaus rajono vicemero Roberto Komarovskio – pasitraukimo iš partijos, tačiau pripažįsta, kad šis jų apsisprendimas gali paskatinti rinkėjų nusivylimą.

Politikė teigia suprantanti savo atsakomybę prieš rinkėjus, todėl tikina bent jau kol kas apie pasitraukimą iš partijos nesvarstanti.

Seimo narė B. Petkevič ir Vilniaus rajono vicemeras R. Komarovskis partiją paliko po LLRA-KŠS atstovo Zbignevo Jedinskio pareiškimų, kad Lenkija turi palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija.

„Nieko naujo neįvyko. Apskritai ši Seimo kadencija pasižymi tuo, kad judėjimo yra labai daug. Ir tai yra kolegų apsisprendimas. Jie išėjo, bet keturis kartus daugiau yra naujų narių nei išėjusių. Tai taip ir vertiname“, – Eltai teigė R. Tamašunienė.

Visgi politikė pripažino, kad šis kolegų žingsnis greičiausiai paskatins rinkėjų nusivylimą.

„Rinkėjai turėtų įvertinti, nes vis dėlto buvo išnaudojamas partijos resursas renkant kolegas, tai yra ir žmogiškieji ištekliai, ir stebėtojai, ir komisijose dirbo žmonės, agitavo, tikėjosi, kad šie žmonės jiems ir atstovaus. Tai nusivylimas bus tarp rinkėjų“, – sakė ji.

Gavau žmonių pasitikėjimo mandatą, žmonės patikėjo manimi, kad galiu atstovauti jų interesams. Ir tai stengiuosi maksimaliai daryti ir suprantu atsakomybę.

Paklausta, ar iš kitų partijos kolegų nėra girdėti pasvarstymų apie tolesnę ateitį partijoje, politikė teigė, kad dėl šio klausimo planuojamas LLRA-KŠS susitikimas.

„Čia jau pirmininko reikia klausti, be abejo, bus pasvarstymai, bet aš dabar bendros nuomonės nepateiksiu, nes bus planuojamas mūsų susitikimas“, – pažymėjo parlamentarė.

Pati R. Tamašunienė teigia apie pasitraukimą iš partijos kol kas nesvarstanti.

„Gavau žmonių pasitikėjimo mandatą, žmonės patikėjo manimi, kad galiu atstovauti jų interesams. Ir tai stengiuosi maksimaliai daryti ir suprantu atsakomybę“, – akcentavo Seimo narė.

„Aš būsiu šią kadenciją su tuo, kas mane išrinko“, – pažymėjo politikė.

ELTA primena, kad pastarąją savaitę Z. Jedinskis savo feisbuko paskyroje pareiškė, kad Lenkija turi palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija.

„Lenkija turi kuo skubiau palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija. Tai bus stipriausia slavų šalių sąjunga, paremta krikščioniškomis ir šeimos vertybėmis, kuri bus naudinga Lenkijos piliečiams, o ne kažkam iš kitos vandenyno pusės“, – asmeninėje feisbuko paskyroje teigė Z. Jedinskis.

Visgi viešos kritikos sulaukęs Z. Jedinskis apsisprendė stabdyti savo narystę LLRA-KŠS. Apie tai penktadienio vakarą feisbuke informavo LLRA-KŠS pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ONA

Net nežinojom kad tokia bukagalvė Petkėvič sėdi lietuvos seime Tokios tik sugeba prikrėsti problemu gerai kad išsineždino

jOANA

Tamošiunienė yra žinoma dora garbinga seimo narė Sėkmės jums Tamošiuniene

natalija

Tegul nešdinasi ta petkevič tik reikia kad lenkai daugiau tokiu i lietuvos seima nesiustu nes žmonės tokiu nenori nemėgsta nepasitiki Nors ir taip buvo neaiški pelytė tupėjo tik alga už nieka gaudavo Laiku susiprato išsineždinti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS