Seimo nariai už mokesčių mokėtojų pinigus nemažai pakeliavo | kl.lt

SEIMO NARIAI UŽ MOKESČIŲ MOKĖTOJŲ PINIGUS NEMAŽAI PAKELIAVO

  • 23

Seimo nariai už mokesčių mokėtojų pinigus nemažai pakeliavo. Jau išleista trys ketvirtadaliai komandiruotėms skirto biudžeto, praneša LNK.

Kas daugiausia šiemet keliavo, Seimo pirmininkė ištarti nenori. Nesako ir kolega konservatorius. „Laisvietis“ pasako.

Konservatorius Emanuelis Zingeris per aštuonis šių metų mėnesius turėjo 16 komandiruočių. 

Metų pabaigoje kelionių Seimo nariams gali tekti susimažinti. Nebūtinų komandiruočių raginami neplanuoti.

Šiemet Seimo narių komandiruotėms numatyta pusė milijono eurų. Iš jų jau išleista 370 tūkst. Taigi – apie tris ketvirtadalius biudžeto. 

„Tokiais išskirtiniais metais, kai Ukrainoje vyksta karas, kai parlamentinė diplomatija yra svarbi kaip niekada, nieko kito ir nesitikėčiau. Situacija yra normali, ji yra valdoma“, – teigė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Po keliolika komandiruočių šiemet jau turėjo ir kiti Užsienio reikalų komiteto nariai – konservatorė Laima Andrikienė, liberalas Arminas Lydeka, kone kas mėnesį keliavo „laisvietis“ Marius Matijošaitis – šiemet buvo aštuoniose komandiruotėse.

„Būtų šiek tiek ydinga praktika demokratijai, kad į komandiruotes, į darbo vizitus, konferencijas vyktų tiktai prezidentas ar ministrai“, – kalbėjo „laisvietis“.

M. Matijošaitis lankėsi ir Monake. Ten dalyvavo frankofonijos parlamentinėje asamblėjoje. Frankofonija – tai kraštų, kuriuose gyventojai kalba prancūziškai, gyvenimo visuma. 

„Ten rankasi ir ispanai, ir portugalai, ir italai. Tai yra frankofonijos kaip kultūros, kaip bendravimo prancūzų kalba politinis formatas“, – sakė M. Matijošaitis. 

Taip pat su E. Zingeriu gilinosi į Irano perspektyvas – skrido į Albaniją, konferenciją pavadinimu „Laisvas Iranas 2022“. 

„Tai yra apie demokratiško Irano idėją ir pasipriešinimą režimui“, – teigė „laisvietis“. 

Bet renginį teko perkelti. 

„Kadangi Irano režimas pagrasino susprogdinti renginio dalyvius“, – pridūrė M. Matijošaitis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Žygimantas Pavilionis šiemet penkis kartus važiavo į Ukrainą, tris kartus buvo Amerikoje. 

„Tu turi įtikinėti kitas valstybes elgtis lietuviškai. O kaip kitaip tu įtikinsi nenuvažiavęs“, – sakė Ž. Pavilionis.

Konservatorius Mykolas Majauskas – ką tik iš Indijos. Praeitą savaitę drauge su „darbiečiu“ Vytautu Gapšiu M. Majauskas lankėsi Naujajame Delyje, Gandinagare ir Bangalore. M. Majauskas sako, tai buvo tęstinė diplomatijos su Indija stiprinimo gairė.

„Aš per šešerius metus darbo Seime buvau dviejose komandiruotėse. Indijoje ir Latvijoje prieš kelias savaites“, – kalbėjo konservatorius.

Seimo pirmininkė šiemet buvo išvykusi į vienuolika komandiruočių. Dabar mintyse – Taivanas. 

Prezidentūra ragina įsivertinti, ar toks vizitas nepakenks Lietuvos saugumo interesams. 

„Jokių patvirtintų datų nėra. Kol kas aš ketinu telkti platesnę parlamentų pirmininkų grupę“, – aiškino V. Čmilytė-Nielsen.

Vicepirmininkas Andrius Mazuronis tikisi, kad į užsienį nebebus išleidžiami tie Seimo nariai, kurie negali susikalbėti užsienio kalbomis, tad kartais dar vežasi vertėjus. 

„Tai iš tiesų yra labai prabangus dalykas“, – teigė A. Mazuronis.

Tokiems Ž. Pavilionis pataria eiti mokytis.

„Kartais geriau gal pamokėlėje praleisti tą laiką, negu kur važiuoti“, – sakė konservatorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Gg

Nesuprantama, kad po 30m seimo narių gali būti nemokantis užsienio kalbos? Jei jau keičiama konstitucija dėl amžiaus tai kodėl nekelia kartelės seimo nariui? Elgiasi kaip ruskiai, noriu kėdės, bet kalbos nesimokau. Jokių vertėjų, nemoka kalbos, sėdi namuose.

Hh

Cinikai ir tiek o dar Čmilytė aiškina apie diplomatiją. Monakas o dar mat neužtenka Taivano tai jau ar tik Irano nesiruošia įveikti. Keista bet vasarą kai nėra sesijų, tai nėra ir fotosesijų Ukrainoje. O Matijošaitis nuo baro papuolęs į seimą jau matuojasi su prezidentu, bando neatsilikti nuo Raskeviciaus. Tegu turistai teikia ataskaitas viešai apie praleistą laiką, kotletus ir kokie jų turne rezultatai. O Zingeris per beveik 30m atkeliavęs kelis kartus visą pasaulį bando iš neturėjimo ką veikti Lietuvoje tęsti kelionės toliau.

Onė

Na kadangi jie keliauja už mokesčių mokėtojų pinigus,tai tada turi mums atsiskaityti kur nakvojo ką gėrė ir valgė kiek patvarkė ar susimedžiojo.va taip
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS