Seimo narių algos didės dvigubai: ar tam tinkamas metas? | kl.lt

SEIMO NARIŲ ALGOS DIDĖS DVIGUBAI: AR TAM TINKAMAS METAS?

  • 29

2024-ieji – atlyginimų didėjimo metai. Policijos pareigūnams atlygis paaugo vidutiniškai 108 eurais, gydytojams – 259 eurais, o Seimo nariams nuo rudens augs dvigubai, keliais tūkstančiais. Dabar kiek daugiau nei 2 tūkst. eurų „į rankas“ siekiantis Seimo nario atlyginimas naujai kadencijai išrinktiems parlamentarams augs iki maždaug 4 tūkst. eurų „į rankas“.

Seimo narys Eugenijus Sabutis palaikė ženklų atlyginimo kilimą.

„Mano giliu įsitikinimu, Seimo nariai dirba svarbų darbą. Už svarbų darbą turi būti atlyginama“, – sakė jis.

Jam pritarė ir vienas jauniausių Seimo narių Lukas Savickas. Anot jo, Lietuvos parlamentarų darbo atlygis – nekonkurencingas užsienio atžvilgiu.

„Kitų specialistų atlyginimai augo. Seimo narių atlyginimai ilgą laiką nebuvo peržiūrimi. Santykis su kitų šalių parlamentais identifikavo, kad peržiūrėjimo metas pribrendęs“, – sakė L. Savickas.

Prieš Seimo narių algų didinimą balsavo keturi parlamentarai – Agnė Širinskienė, Antanas Vinkus, Virgilijus Jukna ir Ligita Girskienė. A. Širinskienės nuomone, esamoje situacijoje balsuoti už algų dvigubinimą nėra pats korektiškiausias veiksmas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Turime situaciją, kai valstybės tarnautojams algos kyla simboliškai arba nekyla iš viso. O Seimo narių atlyginimai daugiau kaip dvigubinsis“, – sakė A. Širinskienė.

Didinimui nepritarusi L. Girskienė minėjo, kad kartais jos dabartinio atlyginimo neužtenka, tačiau tai nėra priežastis jį dvigubinti.

„Jeigu lėšas naudoji efektyviai, jų užtenka“, – kalbėjo parlamentarė.

Kaip augs valstybės tarnautojų lėšos ir ką parlamentarai mano apie kanceliarinėms išlaidoms skirtas lėšas – laidoje „KK2“ per LNK.lt ir LNK eteryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Toks

Didelis atotrukis,nuo minimumo uzdirbanciu zmoniu, iskreips socialinio nepriteklio supratima. Mes rinkejai pries ... . Is vis, puse kadencijos seimo nariai turetu dirbti uz minimuma - kaip bandomaji laikotarpi.

Renaviškis

Pigi valdžia kainuoja per brangiai

Seimūnų algos

Gydytojams alga padidės 259 eurais, o kaip su slaugytojomis, ar joms bus pakeltas atlyginimas, kad nesukiotų sunkiems ligoniams kojų ir nesityčiotų iš jų. Bet didžiausias pasityciojimas iš žmonių tai seimūnų algų padidinimas dvigubai. .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS