Seimo narių kelionė į Taivaną – dėmesio centre: parlamentarė kritikus pasiuntė paskui rusų laivą | kl.lt

SEIMO NARIŲ KELIONĖ Į TAIVANĄ – DĖMESIO CENTRE: PARLAMENTARĖ KRITIKUS PASIUNTĖ PASKUI RUSŲ LAIVĄ

  • 108

Seimo nariai vėl lankosi Taivane – ir vėl viską apmoka Taivanas. Parlamentarai skraido verslo klase, jiems nekainuoja ir viešbutis, praneša LNK žinios.

Lietuvos bendradarbiavimą su Taivanu gilina šeši Seimo nariai. Ne vienas iš jų Taivane – pirmą kartą. Kai kurie iš jų pirmą kartą keliauja ir verslo klase, taivaniečiai Seimo nariams juos nupirko.

„Pasiūlė kita klase, skrendam kita klase. Turbūt pirmą ir paskutinį kartą gyvenime skrendu šita klase“, – pasakojo Taivane viešintis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Socialdemokratė Dovilė Šakalienė Taivane – jau ne pirmą kartą. Vienam žmogui bilietas šia verslo klase kainuoja 2–3 tūkst. eurų. Ir tik į vieną pusę. Taigi, net skrydis kainuoja daugiau, nei Seimo nariai uždirba per mėnesį.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Ne, aš tikrai nejaučiu papirkta“, – atkirto sakė D. Šakalienė.

Taivaniečiai taip pat apmoka viešbutį, tikėtina, kad taip pat restoranus ir transportą. Nes Seimas skyrė lėšų tik draudimui ir davė dienpinigių.

„Nesijaučiu nei kiek. Nes šis mūsų vizitas nesusijęs su kažkokiais mūsų sprendimais, kurie gali esmingai keisti kokius nors kontraktus“, – jai antrino ir L. Kasčiūnas.

Taivanui politinis dėmesys – labai svarbus. O Kinija jį įdėmiai seka. Dalis opozicijos sako, kad Seimo nariams tokios kelionės nedera.

„Verslo klase skrenda ir grįžta su įvairiausiomis dovanomis“, – mano Darbo partijos lyderis Andrius Mazuronis. Anot jo, iš kelionės grįžę parlamentarai nuo su Taivanu susijusių klausimų turėtų nusišalinti.

„Bet toks valstybinis aktyvus lobizmas iš tiesų yra. Ir man atrodo, kad tie parlamentarai tada turi deklaruoti, kad jie turi kažkokį interesų konfliktą“, – kalbėjo A. Mazuronis.

Komunistinės Kinijos patarnautojai vėl ėmė kartoti tas pačias dainas.

Seimo narių delegacijoje Taivane iš Seimo opozicijos – tik D. Šakalienė.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija Seime šiai kelionei irgi nepritaria.

„Galėčiau vertinti tai kaip prekybą poveikiu, kaip čia pavadinti“, – įvertino LVŽS atstovas Jonas Jarutis.

Prieš metus taivaniečiai irgi apmokėjo šešių parlamentarų kelionę.

„Tai, kad dalį lėšų apmoka kviečiančioji pusė, tikrai nėra minusas priimant sprendimą“, – akcentavo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė–Nielsen.

Kita delegacija iš Lietuvos gali būti aukščiausio lygio. Apie kelionę svarsto ir V. Čmilytė–Nielsen. Dar prieš pusmetį jį sakė, kad bandys šiai kelionei suburti platesnį Europos Sąjungos (ES) parlamento pirmininkų ratą.

„Didelio skaičiaus norinčių važiuoti artimiausiu laiku nėra. Bet, mano žiniomis, gali būti, kad Čekijos parlamento pirmininkė taip pat vyks į Taivaną“, – kalbėjo Seimo pirmininkė. Ar irgi važiuos taivaniečių sąskaita, atsakyti dar anksti.

„O opozicija oponuoja, pirmiausia, dėl simpatijų komunistinei Kinijai“, – mano L. Kasčiūnas.

„Kai kurie kolegos yra tie, kurių niekada niekas nekviečia, kurie neturi ekspertinių kompetencijų, jokių žinių. Tai tenka, matyt, tyliai paverkti ir retkarčiais nuskristi kažkur diplomatinei diplomatijai skirtomis lėšomis“, – įvertino D. Šakalienė.

Ji daugiau savo įžvalgų išdėstė socialinio tinklalapio „Facebook“ paskyroje.

 

 

Anot D. Šakalienės, „komunistinės Kinijos patarnautojai vėl ėmė kartoti tas pačias dainas“. Seimo narė juos pasiuntė rusiško laivo kryptimi.

Darbo partijos lyderis A. Mazuronis teigė, jog jį šiek tik vimdo „absoliučios tiesos monopolis“.

Seimo narių delegacija Taivane viešės savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (108)

Kęstas

Kodėl vienas žmogus gali sušikti visos Lietuvos verslą su pasaulio fabriku? Gali, nes jis yra Anūkas. “Lietuva nebeturės kelio į Kinijos rinką. Ekonomisto Mariaus Dubnikovo manymu, Kinijos verslas ir Vyriausybė tokių konfliktų ir nesutarimų nepamiršta ilgai. „Tai iš tiesu mes praradome, didžiąja apimtimi, Kinijos rinką. Turbūt praradome ir visas galimybes ten plėtotis ateityje, nes kinų atmintis yra pakankamai ilga dažniausiu atveju. ELTA primena, kad Kinija griežtas ekonomines priemones Lietuvai pritaikė 2021 m. pabaigoje, Gabrieliui Landsbergiui savireklamos sumetimais Vilniuje leidus veikti Taivano atstovybei, kuriai pavadinti pavartotas būtent salos, o ne jos sostinės Taipėjaus pavadinimas.” Vienas mažas durnius didelį vežimą verčia. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

:)))

o ko pats nevaziuoji i ukraina must ruskiu beretnyke?

ff

O kodėl dabar jau vadinama socialdemokratė Šakalienė į subinę lendanti konservatoriams nevažiuoja į Ukraina su tais keiksmažodžiais ir priešakinėse fronto linijose ten nesiunčia ruskių?Bet demonstruoja šlykščiausias žmonių savybes,kai l sėdint komfortiškai lektuve ,keliaujant ne už savo pinigus siųsti savo tautiečius ten kur jinai jau buvo,Bet nepaaiškina ,ką konkrečiai ji ir visa delegacija nuveiks ir kaip atsakys už savo darbo rezultatus,ne neaišku ko ten iš viso keliauja.Negi taivanas turistauti pakvietė ir vėl Šakalienė pabus visą savaitę Taivane,kaip pareitą kartą su Maldeikiu.Be to jei jau su Kinija kariauja ,tai negi Rusija jau nugalėta?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS