Seimo pirmininkė: interpeliacijai K. Navickui – netinkamu laiku | kl.lt

SEIMO PIRMININKĖ: INTERPELIACIJAI K. NAVICKUI – NETINKAMU LAIKU

Seimo opozicijai inicijuojant interpeliaciją žemės ūkio ministru Kęstučiui Navickui, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad tam dabar netinkamas laikas, nes vyksta pasėlių deklaravimas, kurio sklandų procesą turi užtikrinti ministras.

„Nėra labai tinkamai parinktas laikas, keli svarbūs dalykai vyksta, kaip pasėlių deklaravimas, procesai, kurie reikalauja maksimalaus ministerijos, paties ministro įsitraukimas“, – Žinių radijui trečiadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Sunku nuneigti, kad ministrui yra klausimų nemažai, rytoj jis į juos atsakys, bet dabar, šiuo metu, šią, kitą savaitę, kalbėti apie interpeliaciją ministrui tikrai nėra laikas. (...) Praėjus tam, praėjus porai savaičių, matyt, prie klausimo bus grįžta, manau, bus įvertintas jo darbas“, – kalbėjo ji.

Opozicija K. Navickui yra surengusi interpeliacijos procedūrą dėl padėties žemės ūkio sektoriuje. Ministras šią savaitę ketina pateikti atsakymus į parlamentarų klausimus.

Keli svarbūs dalykai vyksta, kaip pasėlių deklaravimas, procesai, kurie reikalauja maksimalaus ministerijos, paties ministro įsitraukimas.

Ministrui interpeliacija surengta ne pirmą kartą. 2022 metų birželį per balsavimą dėl nepasitikėjimo jis išsaugojo pareigas ir šis balsavimas įžiebė konfliktą tarp valdančiųjų ir opozicijos, kuri keletą savaičių boikotavo Seimo posėdžius ir posėdžiavo atskirai.

Lietuvos pieno gamintojų asociacija kovą prie Seimo buvo surengusi protesto akciją, kurios metu ūkininkai reikalavo bent 40 mln. eurų paramos, kuri būtų leidusi stabilizuoti krizinę situaciją pieno sektoriuje ir K. Navicko atsistatydinimo.

K. Navickas antradienį po priesaikos parlamente įgijo Seimo nario įgaliojimus. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Švanc'berg \\\\\\.....//////

Pats laikas tau Čmil,KGB'istų palikuone,suklastojusiai savo pavardę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS