V. Čmilytė-Nielsen: nematau priežasties Ž. Pavilioniui trauktis iš URK pirmininkų | kl.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: NEMATAU PRIEŽASTIES Ž. PAVILIONIUI TRAUKTIS IŠ URK PIRMININKŲ

  • 11

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako nematanti priežasčių, kodėl konservatoriui Žygimantui Pavilioniui reikėtų trauktis iš Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko pareigų.

„Nematau priežasčių, kodėl Ž. Pavilionis turėtų būti šalinamas iš komiteto pirmininkų, net jei jo pasisakymai kažkam užkliuvo, nepatiko ir atrodė nepakankamai diplomatiški, tai yra Seimo nario darbo dalis“, – LRT radijui trečiadienį sakė parlamento vadovė.

Anot jos, valdyba trečiadienį išklausys ir pateiks klausimų Ž. Pavilioniui, tačiau jokių veiksmų po to imtis nežadama.

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija praėjusią savaitę paragino Ž. Pavilionį trauktis iš Seimo URK vadovo pareigų po jo vizito Sakartvele.

Socialdemokratų nuomone, į diplomatinę misiją politinių įtampų krečiamame Sakartvele tarpininkauti siųstas konservatorius Ž. Pavilionis, „užuot vykdęs valstybės užsienio politiką, elgėsi neprofesionaliai, pakenkė Lietuvos ir Sakartvelo santykiams, padarė reputacinę žalą Lietuvai“.

Ž. Pavilionis sako suprantantis socialdemokratų norą ginti jiems giminingą Sakartvelo valdančiųjų partiją, tačiau pažymi, kad pastabų Tbilisiui dėl situacijos šalyje išsakė ir kitų Vakarų valstybių atstovai.

V. Čmilytė-Nielsen trečiadienį sakė neįžvelgianti konservatoriaus veiksmuose nieko bloga.

„Mes esame labai aktyvūs ir artimi Sakartvelo draugai, šalys yra artimos, ir natūralu, kad mūsų politikai, kurie turi įdirbį užsienio reikaluose, jie aktyviai dalyvauja ir dabartinėj situacijoj ir tame aš nematau nieko bloga“, – svarstė Seimo pirmininkė.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

"ČMO", O KĄ TU, APLAMAI, IŠMANAI ?

Tam, kad reikšti savo nuomonę globaliniais politiniais klausimais, prieš tai reikėtų pūdą druskos suvalgyti, dirbant toje srityje. Susirinko krūva piemenių ir juokina pasaulį.

Betonas

Landsberginiai nori atkirsti Nauseda nuo užsienio reikalu:) Tu Gitanai nesiparink:)Mes ir vidu ir išore tvarkysim galim mokam na išmoksim. Tu pabuk pakomentuok:)

Matytojas

Čmilytė nemato, o Prezidentas aiškiai pasakė kad mato!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS