Seimo pirmininkė pranešė: Č. Olševskis atleido Z. Jedinskį dėl įrašo apie Rusiją | kl.lt

SEIMO PIRMININKĖ PRANEŠĖ: Č. OLŠEVSKIS ATLEIDO Z. JEDINSKĮ DĖL ĮRAŠO APIE RUSIJĄ

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovas Seime Česlavas Olševskis atleido savo patarėją Zbignevą Jedinskį dėl įrašo feisbuke, jog Lenkija turėtų palikti NATO ir megzti ryšius su Rusija, trečiadienį pranešė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Č. Olševskis informavo, kad jis atleido Jedinskį. Teisingas žingsnis, o kiek tai paveiks Z. Jedinskio įtaką partijoje, pamatysime“, – feisbuke parašė parlamento vadovė.

Buvęs Seimo narys, buvęs LLRA-KŠS sąrašo lyderis 2020 metais Seimo rinkimuose, Z. Jedinskis savo paskyroje „Facebook“ prieš kelias savaites parašė, kad „Lenkija turi kuo skubiau palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija“. Jo teigimu, „tai bus stipriausia slavų šalių sąjunga, paremta krikščioniškomis ir šeimos vertybėmis, kuri bus naudinga Lenkijos piliečiams, o ne kažkam iš kitos vandenyno pusės“.

Č. Olševskis informavo, kad jis atleido Jedinskį. Teisingas žingsnis, o kiek tai paveiks Z. Jedinskio įtaką partijoje, pamatysime.

Partija pranešė atsiribojanti nuo Z. Jedinskio „asmeninio komentaro, parašyto feisbuke“, ir garantavo remianti Lietuvos euroatlantinę kryptį.

Z. Jedinskis savo ruožtu sustabdė narystę LLRA-KŠS, tačiau Seimo pirmininkė teigė, jog politikas vis tiek liko vienu iš partijos lyderių.

„Jo narystės suspendavimas realiai nieko nereiškia“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Č. Olševskis trečiadienį BNS komentuoti situaciją atsisakė.

Protestuodama dėl Z. Jedinskio pasisakymo LLRA-KŠS paliko Seimo narė Beata Petkevič, Vilniaus rajono vicemeras Robertas Komarovskis, šio rajono tarybos narė Renata Cytacka.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

nu

ir pasiule geriasnia vietialia su didesniu atlyginimu:D

atiduoti

lenkams .

Lietuvis

Į Rasija jį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS