Lenkijos apdovanojimą gavęs V. Pranckietis žada tęsti draugystę su kaimynais | kl.lt

LENKIJOS APDOVANOJIMĄ GAVĘS V. PRANCKIETIS ŽADA TĘSTI DRAUGYSTĘ SU KAIMYNAIS

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pirmadienį Varšuvoje atsiėmė valstybinį Lenkijos apdovanojimą ir pažadėjo tęsti draugystę su kaimynine šalimi.

„Šiandien kalbu jums, gerbiamieji Seimo nariai ir visi Lenkijos žmonės, dėkodamas už draugystę. Draugystę, kuri puoselėjama mūsų abiejų pusių pastangomis, žvelgiant į glaudaus bendradarbiavimo perspektyvą“, – Lenkijos Seime sakė V. Pranckietis.

Lenkiškai kalbėjęs parlamento vadovas teigė, kad abi šalys jau neįsivaizduoja bendrų reikalų sprendimo atskirai, įskaitant klausimus dėl tautinių mažumų.

„Siekiame ir sieksime, kad bet kurios tautybės žmogus mūsų šalyse jaustųsi gerai, būdamas savo tautybės atstovu ir lojaliu šaliai piliečiu“, – tvirtino Lietuvos Seimo pirmininkas.

„Mielieji, šį įvertinimą priimu, kaip mūsų sušilusių santykių simbolį. Kaip draugystės įrodymą už pastangas brandinti jausmus tarp mūsų žmonių“, – pridūrė jis.

V. Pranckiečiui įteiktas ordino „Už nuopelnus Lenkijos Respublikai“ Didysis kryžius.

Apdovanojimą įteikęs Lenkijos Seimo maršalka Marekas Kuchcinskis sakė, kad V. Pranckietis tapo idėjos atgaivinti tarpparlamentinius šalių santykius pagrindiniu veidu.

„Tai suartino mus ne tik kaip Seimo deputatus ir senatorius, bet ir kaip lenkus, ir lietuvius“, – kalbėjo M. Kuchcinskis.

Šių metų vasarį po dešimtmečio pertraukos darbą atnaujino Lietuvos ir Lenkijos Parlamentinė Asamblėja.

„Šią parlamentinio bendradarbiavimo formą mūsų parlamentas palaiko tik su artimiausiais parlamentais, tačiau sunku įsivaizduoti artimesnius santykius, negu kad lenkų ir lietuvių“, – sakė Lenkijos Seimo maršalka.

Seimo pirmininkas sekmadienį Lenkijoje paminėjo 450-ąsias Liublino unijos, sujungusios Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę (LDK) ir Lenkiją į Abiejų Tautų Respubliką, metines.

Liepos 6-ąją LDK Valdovų rūmuose Vilniuje bus pradėtas eksponuoti iš Liublino atvežtas garsus Jano Mateikos paveikslas „Liublino unija“.

Lenkijos Seimo maršalka ketina atvykti į šios parodos atidarymą.

Lietuvos ir Lenkijos santykiai pastaraisiais metais pastebimai atšilo, nepaisant išliekančių ginčų dėl istorijos ar tautinių mažumų padėties.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

kiek zinau

lenkai labai geri zmones,nepalyginsi su lietuviais.Draugiski,visada dalinasi viskuom.

...

PIGIAI agronomukas parsidavė... :/

Alis...

gal jau draugauti pradėsime su kaimynais? arba bent bendradarbiauti?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS