Seimo pirmūnai ir autsaideriai: „pravaikštų“ turi visi, idėjų – ne kiekvienas | kl.lt

SEIMO PIRMŪNAI IR AUTSAIDERIAI: „PRAVAIKŠTŲ“ TURI VISI, IDĖJŲ – NE KIEKVIENAS

  • 1

Pasibaigusios Seimo pavasario sesijos metu parlamentarai plušėjo nevienodai aktyviai, rašo portalas 15min.lt.

Kaip rodo Seimo narių aktyvumo statistika, kovo–liepos mėnesiais nebuvo nė vieno tautos išrinktojo, kuris būtų dalyvavęs visuose, 57-iuose, plenariniuose posėdžiuose, ne visi politikai inicijavo įstatymų projektus.

Daugiausia plenarinių posėdžių praleido Vyriausybėje dirbantys parlamentarai. Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius dalyvavo 10 Seimo posėdžių, premjeras Saulius Skvernelis – 26, ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius – 27 posėdžiuose. Daugiau nei pusę jų praleido socialdemokratė Raminta Popovienė, užsiregistravusi 28 posėdžiuose, konservatorius Emanuelis Zingeris dirbo 33, o jo frakcijos kolegė Agnė Bilotaitė, kuri liepos pradžioje susilaukė vaikelio, – 34 posėdžiuose.

Seimo plenarinių posėdžių lankymo pirmūnai – 24 parlamentarai, kurie praleido po vieną posėdį.

Per Seimo pavasario sesiją vykusius plenarinius posėdžius buvo surengta 1100 balsavimų ir nebuvo nė vieno parlamentaro, kuris būtų dalyvavęs visuose juose. Daugiausiai kartų savo poziciją balsavimo metu išreiškė „valstietis“ Juozas Rimkus, dalyvavęs 1089 balsavimuose.

„Tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius pavasario sesijoje buvo vienintelis, kuris nepateikė nė vieno teisės projekto nei individualiai, nei Seimo narių grupėje.

Ne visi tautos išrinktieji individualiai ar Seimo narių grupėje teikė ir pasiūlymus teisės aktų projektams, o daugiausiai pasiūlymų turėjo liberalsąjūdietis Simonas Gentvilas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nera

ko rasyt ir nera ko pridurt juk aisku seniai kad tautos siurbeles ir tai socmafija su visais /kolidoriais/ ir uzkaboriais.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS