Po prisipažinimo vartojus narkotikus – šaršalas: M. Danielė privalėjo atsistatydinti pati | kl.lt

PO PRISIPAŽINIMO VARTOJUS NARKOTIKUS – ŠARŠALAS: M. DANIELĖ PRIVALĖJO ATSISTATYDINTI PATI

  • 56

Seimo Priklausomybių prevencijos komisija trečiadienį posėdyje išreiškė nepasitikėjimą pirmininke, Laisvės frakcijos nare Morgana Daniele. Ji praėjusią savaitę paatviravo apie problematišką vaikystę ir prisipažino, jog vadinamosios „žolės“ ji pirmą kartą pabandė vos trylikos.

„Lietuvoje kas antras paauglys žino, kur įsigyti kanapių. Tą adrenalino jausmą tikrai atsimenu ir aš, kaip aktyvi paauglė, kartojau daugybę kartų ir kitais būdais“, – laidai „KK2“ sakė politikė, prisipažinusi, kad ji buvo problematiška paauglė.

„Piešiau grafičius, bėgau nuo policijos, kai mane vijosi“, – sakė M. Danielė. Paklausta, ar rūkė tik kanapes, ar bandė ir kitų narkotinių preparatų, Seimo narė nepabijojo prisipažinti, kad „kai buvau jauna, buvo visko. Heroino, kokaino, hašišo? Absoliučiai visko buvo“.

Apie tai, ar M. Danielė gali toliau eiti šias pareigas, laida „Info TV“ kalbėjosi su Seimo Priklausomybių prevencijos komisijos nare, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstove Asta Kubiliene.

„Pasiklausius šios laidos, buvo daug šokiruojančių atvejų. Bet ne tik ši laida, bet ir šiaip gerbiamos pirmininkės, na, sakykim, kryptis. Mes dirbame Priklausomybių prevencijos komisijoje, tačiau kartais atrodydavo atvirkščiai. Kalbant apie šią laidą, labiausiai mane šokiravo tai, kad ir šiuo metu, kaip sakė pati pirmininkė, užsienyje viešėdama ji kartais vartoja narkotines medžiagas. Tai iš tikrųjų kelia nerimą, nes jeigu ji kartais parsivežtų iš užsienio lauktuvių ir ateitų į posėdį, na, turėtume tikriausiai problemų“, – sakė politikė.

– Kaip jūs manote, gal M. Danielei reikalinga pagalba dėl narkotinių medžiagų vartojimo?

– Nenorėčiau leistis į šias detales, nes kaip Seimo narė neturėčiau to komentuoti. Čia yra asmeniniai dalykai.

– Bet jūsų vertinimu, gal geriau yra, kai žmogus prisipažįsta vartojęs narkotikus, nei tai slepia?

– Na, manau, kad taip. Jeigu žmogus prisipažįsta vartojantis narkotikus, tai yra vienas žingsnis į problemos sprendimą. Bet tai čia nieko bendro neturi su užimamomis pareigomis. Atvirkščiai, aš manau, kad žmogus negali būti šios komisijos pirmininke, nes ji savo pasisakyme kalbėjo apie tai, kad ji atstovauja priklausomų žmonių grupę, bet pirmiausia ji turi atstovauti Priklausomybių prevencijos komisijos narius. Ji pirmiausia yra Seimo narė.

– Jūsų manymu, jei žmogus iš tiesų paauglystėje yra vartojęs narkotikų, kokių pareigų jis negalėtų eiti? Nes gal tai yra jūsų, kaip opozicijos, noras įkąsti valdantiesiems?

– Mes kalbėjome ne tik apie tai, kad ji yra vartojusi narkotikus jaunystėje. Dar kartą noriu pabrėžti, kad ji ir šioje laidoje yra pasisakiusi, kad vartoja išvykusi į užsienį. Taip pat mes kalbėjome apie jos darbus komisijoje, kurie akivaizdžiai prieštarauja priklausomybių prevencijos linijai. Kalbėjome apie tai, kad ji galėtų būti komisijos nare, bet ne pirmininke.

– Kaip manote, ar M. Danielė bus pašalinta iš Seimo Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininkių pareigų?

– Sunku pasakyti, nes aš labai tikėjausi, kad pati komisijos pirmininkė atsistatydins. Turim ne vieną pavyzdį politiko, kad po tam tikro prisipažinimo atsistatydino. Tad tikėjomės, kad ji pati atsistatydins, bet taip neįvyko. Tikėjomės, kad ir valdantieji sureaguos į tą situaciją ir pakeis žmogų. Nemanau, kad čia yra kažkas gėdingo. Manau, kad kaip tik jie būtų išėję kaip nugalėtojai, kadangi sureagavo į šią situaciją. Na, o jei nepakeis, tai mes matysime jų požiūrį į šią problemą.

Daugiau žiūrėkite vaizdo įraše:

 

 

Kaip jau buvo skelbta trečiadienį, savo ruožtu M. Danielė situaciją vadina „politiniu cirku“.

„Žinant, kad yra aritmetinė dauguma opozicijos, tai jų balsų užtenka sprendimui priimti. Manau, kad čia yra tiesioginis politikavimas, politinis cirkas. Kadangi opozicija nepasiekia pergalių Seimo salėje, tada yra tokie rašymai į Etikos komisiją, interpeliacijos ministrui, dabar aš tapau tokio politinio cirko objektu“, – BNS sakė politikė.

Jos teigimu, „paauglystės patirtis“ yra tinkama einant tokias ir panašias pareigas.

„Dirbdama šiose srityje, nesu sutikusi žmogaus, kuris atsitiktinai domisi šita sritimi. Tai dažniausiai yra žmonės, kurie arba patys susidūrė, arba nukentėjo, arba jų šeimos nariai buvo susiję. Tai yra specifinė tema, kuri skauda tam tikriems žmonėms“, – tvirtino parlamentarė.

Rašyti komentarą
Komentarai (56)

cha

atsistatydinti? Pasvajokem.Tokius piderius tik su grabu iš seimo išneš o ne patis atsistatydins.Tiek pinigo partiniai sukišo i ju reklama per rinkimus ir iš visokiu pašaliu visas atliekas surinko / nieks jau neina i partijas/ ir jus galvojat kad tep laisvai paims ir atsisakys ?:D:D:D

turi but tikrinama

manau ,reiketu ja tikrinti.Gal ji kasdien vartoja?.labai jau panasi i hiper aktyvia

kapsas

Matomai šią žinią pasigaus o jau ir pasigavo mums priešingos jėgos ir panaudos prieš Lietuvą, žiūrėkite kokius įstatymus priima jų seimas kuriame sėdi NORKOMANAI. Už tai kad nuo rinkėjų nuslėpė per rinkiminę kompaniją kad yra norkomanė būtina kuo skubiausiai rengti apkaltą ir mėžti iš seimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS