Seimo Užsienio reikalų komitetas aptars JAV politikos tendencijų galimą poveikį Lietuvai | kl.lt

SEIMO UŽSIENIO REIKALŲ KOMITETAS APTARS JAV POLITIKOS TENDENCIJŲ GALIMĄ POVEIKĮ LIETUVAI

Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) antradienį uždarame posėdyje aptars JAV vidaus ir užsienio politikos tendencijų galimą poveikį Lietuvos ir regiono saugumui.

„Kadangi vyko faktiškai trys parlamentiniai vizitai į Ameriką, kurių metu patyrėme vis gilėjančią rinkiminę dramą Vašingtone, kuri vis labiau įkaitais ima užsienio saugumo politiką, nuo kurios priklauso ne tik ukrainiečių, bet nemažai kitų regiono valstybių likimai, norime susitarti su Vyriausybe, kaip veikiame toliau“, – BNS sakė URK vadovas Žygimantas Pavilionis.

Į Seimo Užsienio reikalų komiteto posėdį kviečiamas užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, kiti pareigūnai.

„Ir pas mus artėja rinkimai, o mes privalome padaryti viską, kad, kaip besiginčytų tos pusės Amerikoje, jos visos girdėtų mus, nepadarytų klaidų, kurios mums gali kainoti daug“, – teigė Ž. Pavilionis.

Šių metų pabaigoje JAV vyksiančiuose prezidento rinkimuose, prognozuojama, dalyvaus dabartinis šalies lyderis Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir respublikonų kandidatas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas). Dalis Europos politikų ir analitikų baiminasi, kad pastarajam laimėjus rinkimus JAV dėmesys Europos Sąjungai (ES) gali sumenkti.

Didelio rezonanso sulaukė paskutinis D. Trumpo išpuolis prieš Aljansą, kai jis šeštadienį sakydamas kalbą pareiškė, kad skatintų Rusiją pulti finansinių įsipareigojimų neįvykdžiusias NATO nares.

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) tokius D. Trumpo pareiškimus pavadino pasibaisėtinais ir pavojingais, o ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) reagavo, kad NATO „negali būti karinis aljansas, kuris veikia priklausomai nuo JAV prezidento humoro“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Washingtonas

Uzimtas bet dar neuzimtas kubos mafija supras

Ant \\\\\.../////

jo pykti negalima,tik užjausti,vargšelis ligoniukas.

Arnoldas

Rokiškio ligoninės pacientas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS