Seimo vadovė apie kandidatę vadovauti VRK: dėl principingumo nekyla klausimų | kl.lt

SEIMO VADOVĖ APIE KANDIDATĘ VADOVAUTI VRK: DĖL PRINCIPINGUMO NEKYLA KLAUSIMŲ

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad kandidatę vadovauti Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), dabartinę komisijos darbuotoją Liną Petronienę rinkosi dėl jos profesionalumo ir principingumo.

„Ieškodama kandidatės vadovavausi lūkesčiu, kurį girdėjau iš esmės iš visų Seimo frakcijų, kai tai turėtų būti ne tik labai  patyręs rinkimų organizavimo ekspertas, bet taip pat, kad tai būtų profesionalas, dėl kurio sąžiningumo, nešališkumo, principingumo niekam nekiltų klausimų“, – ketvirtadienį prieš Seimo posėdį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Mano teikiama kandidatė L. Petronienė visa savo patirtimi darbo VRK tikrai yra tai ne kartą parodžiusi. Ir aš tikiuosi, kad jos įdirbis ir patirtis bus įvertinti“, – kalbėjo parlamento vadovė.

Ji ketvirtadienį parlamentarams pateiks siūlymą VRK Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyriaus vedėją L. Petronienę skirti šios komisijos vadove.

Mano teikiama kandidatė L. Petronienė visa savo patirtimi darbo VRK tikrai yra tai ne kartą parodžiusi.

„Tai yra patyrusi rinkimų organizavimo ir vykdymo, o ypač – politinių partijų ir kampanijų finansavimo ekspertė nacionaliniu ir tarptautiniu lygmenimis, šioje srityje dirba nuo 1996 metų“, – apie kandidatę anksčiau yra sakiusi V. Čmilytė-Nielsen.

L. Petronienė nuo 2007 metų vadovauja VRK Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyriui.

Vilniaus universitete ji yra įgijusi informatikos magistro, Mykolo Romerio universitete – teisės magistro kvalifikacinius laipsnius.

Rinkimų komisija nuolatinio vadovo neturi nuo kovo mėnesio pabaigos, kai sulaukusi kritikos dėl merų rinkimų organizavimo Anykščiuose ir Visagine iš pareigų atsistatydino Jolanta Petkevičienė.

VRK pirmininką Seimo vadovo teikimu skiria Seimas. Po kiekvienų parlamento rinkimų ši komisija sudaroma iš naujo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS