Seimo vadovė: dalis opozicijos politikų buvo įtraukti į Kremliaus propagandą | kl.lt

SEIMO VADOVĖ: DALIS OPOZICIJOS POLITIKŲ BUVO ĮTRAUKTI Į KREMLIAUS PROPAGANDĄ

Rusijai apkaltinus Lietuvą dėl tranzito į Kaliningradą ribojimo, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad dalis opozicijos politikų buvo įtraukti į Kremliaus propagandą.

„Tie opozicijos politikai, kurie dabar mėgina kelti paniką, tampa, deja, ir propagandos išnaudojami, nes akivaizdu, kad Rusija šioje situacijoje mėgina sukelti įtampą, daryti spaudimą“, – LRT trečiadienį teigė parlamento vadovė.

Praėjusią savaitę įsigaliojus Europos Sąjungos (ES) sankcijoms, Lietuva apribojo dalies rusiškų prekių tranzitą į Kaliningradą.

Maskva dėl šių priemonių ėmėsi grasinti atsakomosiomis priemonėmis Vilniui – Rusijos saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas įspėjo Lietuvą dėl „rimtų pasekmių“.

Vis dėlto opozicinių Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis pareiškė, kad situacija jam kelia daug klausimų. Jis taip pat suabejojo, ar tai nėra Lietuvos „nacionalinis performansas“.

Seimo pirmininkės teigimu, Rusija žinojo apie įsigaliosiančias sankcijas ir parengė „tam tikrą propagandinę kampaniją“. V. Čmilytė-Nielsen ragino šalies politikus nepasiduoti Kremliaus naratyvui.

Siūlyčiau kolegoms ir oponentams nepasiduoti Rusijos primestai propagandai.

„Turime labai aiškiai pasakyti faktus: keleivių ir nesankcionuotų prekių tranzitas vyksta ir dabar, – kalbėjo parlamentarė. – Siūlyčiau kolegoms ir oponentams nepasiduoti Rusijos primestai propagandai.“

Savo ruožtu eurokomisaras Virginijus Sinkevičius antradienį sukritikavo Lietuvą dėl tinkamai neparuoštos strateginės komunikacijos reakcijai į Rusijos grasinimus. Pasak jo, Rusijos retoriką buvo galima numatyti iš anksto, nes tranzitas į Kaliningrado sritį Maskvai yra jautrus klausimas, o Lietuva tai supranta.

Tuo metu Jungtinės Valstijos pareiškė tvirtai remiančios Vilnių ir NATO įsipareigojimą Aljanso gynybai.

Gairės: tranzitas, Kaliningradas, propaganda, Rusija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS