Seimo vadovė: įtampos parlamente gali pavėlinti užsienio politikos, gynybos susitarimus | kl.lt

SEIMO VADOVĖ: ĮTAMPOS PARLAMENTE GALI PAVĖLINTI UŽSIENIO POLITIKOS, GYNYBOS SUSITARIMUS

Tarp valdančiųjų ir opozicijos kilusi įtampa gali pavėlinti susitarimus dėl gynybos ir užsienio politikos, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Labai norėčiau, kad birželio mėnesį, kaip ir buvo planuota, jie ir būtų pasirašyti. Gali būti, kad šiek tiek tas procesas užsitęs, galbūt rugsėjo mėnesį bus pasirašyti“, – LRT pirmadienį teigė parlamento vadovė.

Ji vylėsi, kad bendras sprendimas bus rastas, nes iš esmės dėl pagrindinių nuostatų sutarta.

Vis dėlto V. Čmilytė-Nielsen pabrėžė, kad šių klausimų „nebūtina sieti su pavasario sesija“, nes susitarimai nebūtų pasirašomi po balsavimo Seime.

Konfliktas tarp valdančiųjų ir opozicijos kilo po to, kai Seimas praėjusį antradienį svarstė opozicijos inicijuotą interpeliaciją žemės ūkio ministrui.

Tuomet likus balsavimui, ar pritarti ministro atsakymams į klausimus, opozicijos iniciatyva padaryta pertrauka iki kito posėdžio, tikintis pakeisti politinių jėgų pusiausvyrą per balsavimą ketvirtadienį.

Valdantieji, reaguodami į tai, trečiadienio rytą sušaukė nenumatytą posėdį ir pritarė Kęstučio Navicko atsakymams. Protestuodama opozicija jau trečiadienį nedalyvavo Seimo posėdyje ir ketvirtadienį susirinko posėdžiauti alternatyviai. Tai jie ketina daryti ir antradienį.

Seimo darbą boikotuoja penkių frakcijų – Darbo partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos regionų, Lietuvos socialdemokratų partijos, Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ – bei Mišrios Seimo narių grupės nariai. Iš viso – 67 parlamentarai.

Siekiant išspręsti konfliktą, Seimo pirmininkė paprašė opozicinių frakcijų iki šio antradienio deleguoti savo atstovus į vadinamąją dialogo grupę. Ji ieškos sutarimo, kad opozicija grįžtų dirbti į plenarinius, komitetų, komisijos posėdžius.

V. Čmilytė-Nielsen viliasi, kad dialogo grupė į pirmąjį posėdį susirinks jau prieš vakarinį plenarinį Seimo posėdį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

kaunietis

del tos itampos pati pirmininke ir kalta Atsistatydinti geriausias zingsnis

zigmas

Seniai taip buvo, kad seime komunistiniai gaivalai taip drąstiškai demonstruotų Putino įsakymų vykdymą. Na nereikia būti dideliu politiku kad nematytum kas šiuo metu vyksta seime tik kurčias ir aklas galėtų ne suprasti kad Uspaskio ir Karbauskio komandos prieš įžymią birželio keturioliktosios datą ne sukeltų seime šarmydelį .Juk komunistiniai fašistai Lietuvoje įgauna vis didesnes teises ir užima skaldytojišką politiką kurią nuosekliai vykdo Skvernelis ŠIrinskienė Pinskus Mazuronis Gražulis Butkevičius ir kiti partiniai valkatos

Anonimas

Labai noretusi kad si kgb Cmilyt pasirasytu pareiskima. ISEINU tai didziausia laime butu o paskui ja ir visi lbgt nariai bei narkomanai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS