Seimo vadovė: Specialaus liudytojo statusas baudžiamajame procese nereikalingas | kl.lt

SEIMO VADOVĖ: SPECIALAUS LIUDYTOJO STATUSAS BAUDŽIAMAJAME PROCESE NEREIKALINGAS

  • 2

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė trečiadienį suabejojo specialaus liudytojo statuso reikalingumu.

"Specialaus liudytojo statusas – toks tarpinis statusas tarp įtarimų ir liudytojo. Kuo parankus tas specialaus liudytojo statusas – tuo, kad liudytojas neprivalo sakyti tiesos. Kita vertus, tas statusas, kol jis yra apklausiamas, nesuteikia teisės turėti advokatą", - interviu Žinių radijui trečiadienį teigė parlamento vadovė.

"Manau, kad jis iš viso nereikalingas ir jis toks yra visada, kiek tenka girdėti, naudojamas tokiai priedangai, tarpinei priedangai", - pareiškė ji.

Tai L.Graužinienė sakė paklausta, ar tikisi greitos pabaigos tyrime dėl paviešintos slaptos informacijos. Antradienį LRT televizijos laidoje "Dėmesio centre" buvo paskelbta, kad prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausioji patarėja Daiva Ulbinaitė jame apklausta kaip specialioji liudytoja.

Kaip specialusis liudytojas asmuo gali būti apklausiamas, jeigu byloje yra duomenų, kad galėjo būti padaryta nusikalstama veika ir tą veiką galbūt padarė konkretus asmuo, tačiau šių duomenų nepakanka, kad šiam asmeniui būtų suteiktas įtariamojo statusas.

Ikiteisminis tyrimas dėl valstybės paslapties paviešinimo ir piktnaudžiavimo pradėtas BNS pranešus apie VSD perspėjimą valstybės vadovams ir dviem Seimo komitetams, jog Rusija rengia naujas aktyvias informacines atakas ir artimiausiu metu gali būti platinama dezinformacija apie prezidentę D.Grybauskaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

OHO

Blogai, kai Seimo pirmininkė nori tapti visažine.Be jos komentarų niekas nepraslysta.Geriau kai kada ji patylėtų.

teisininkas

Specialaus liudytojo statusas ir yra ypatingas tuo, kad kaip tik ir suteikia teisę apklausos metu dalyvauti gynėjui. Tai ir yra numatyta tam, kad nebūtų pažeista teisė į gynybą liudytojui, kuris vėliau gali tapti įtariamuoju.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS