Seimo vadovė: „valstiečiai“ siekia nukreipti dėmesį nuo neįgyvendintų skambių užmojų | kl.lt

SEIMO VADOVĖ: „VALSTIEČIAI“ SIEKIA NUKREIPTI DĖMESĮ NUO NEĮGYVENDINTŲ SKAMBIŲ UŽMOJŲ

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad „valstiečių“ lyderių Ramūno Karbauskio ir Aurelijaus Verygos pateiktas pandemijos suvaldymo planas jai nepadarė didelio įspūdžio.

Parlamento vadovė mano, kad kritikuodami dabartinius valdančiuosius dėl koronaviruso krizės valdymo „valstiečiai“ bando nukreipti visuomenės dėmesį nuo kol kas neįgyvendintų pažadų suformuoti šešėlinę vyriausybę bei išsirinkti opozicijos lyderį.

„Kai man parodė tą 10 puslapių planą, jis man nepadarė didelio įspūdžio, manau, kad studentas per kelias naktis gali, matyt, ir ilgesnį parašyti, tai nėra fundamentalus dokumentas“, – „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Todėl Seimo pirmininkė mano, kad kritikuodami dabartinius valdančiuosius ir teikdami savo pasiūlymus „valstiečiai“ bando nukreipti dėmesį nuo neįgyvendintų skambių pareiškimų dėl opozicijos lyderio bei šešėlinės vyriausybės formavimo.

„Aš vertinu šį ėjimą, kaip figos lapelį, siekiant pridengti tai, kad skambūs pareiškimai apie šešėlinę vyriausybę, apie nepaprastai stiprią šešėlinės vyriausybės programą, opozicijos lyderį, opozicijos susivienijimą, kad visi šie skambūs pareiškimai kol kas liko kyboti ore. Aš manau, kad per šią prizmę būtų teisingiausia tai vertinti“, – akcentavo Seimo vadovė.

Aš vertinu šį ėjimą, kaip figos lapelį, siekiant pridengti tai, kad skambūs pareiškimai apie šešėlinę vyriausybę, apie nepaprastai stiprią šešėlinės vyriausybės programą, opozicijos lyderį.

Visgi V. Čmilytė-Nielsen mano, kad „valstiečių“ užmojis steigti šešėlinę vyriausybę yra sveikintinas. Jos teigimu, šešėlinis ministrų kabinetas būtų pliusas demokratijai.

„Senosiose demokratijose šešėliniai (ministrų – ELTA) kabinetai yra, yra speakeriai, kurie kalba viena ar kita tema, kaip šešėliniai ministrai, ir tai yra pliusas demokratijai. Tik tiek, kad mūsų pakankamai dar jaunas parlamentas, jauna demokratija, mes neturėjome tokios stiprios tradicijos arba, tiksliau, nepavykdavo jos realizuoti. Jei pavyktų ateityje, aš būčiau už“, – akcentavo ji.

ELTA primena, kad „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis ir buvęs sveikatos apsaugos ministras A. Veryga pirmadienį surengtoje konferencijoje pristatė LVŽS siūlymus dėl koronaviruso pandemijos suvaldymo. „Valstiečiai“ dabartiniams valdantiesiems pasiūlė atsisakyti baigiamųjų egzaminų, judėjimo kontrolės, pateikė siūlymus dėl smulkiojo verslo atnaujinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Be visos Lietuvos uždarymo,

NIEKO naujo DABARTINIAI valdantieji taip ir nesugalvojo KAIP suvaldyti situaciją ,nors ant atsarginių suolelio sėdint,buvo labai lengva KRITIKUOTI ir ŽADĖTI NE DRAUDIMUS !

Na ir bukas juokas ...

Kas žinojo , kad bus pandemija PASAULYJE ? Kuri valstybė buvo pasiruošiusi ? Kada LIETUVOJE buvo paskutinė pandemija ? :)))) Klaiku , panašu bukumas laisvų patryjotų išskirtinis požymis ? :)))) Ir tokie čmiliai rinko valdžią ? Tada suprantu kodėl Seimo vadovei Čmilytei " nepadarė įspūdžio " :))))

Užjaučiu bukagalvius zombius

Priminkite kas buvusią kadenciją buvo opozicijos lyderis ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS