Seimo „valstiečiai“ ir „darbiečiai“ pasirašo koalicinį opozicijos susitarimą | kl.lt

SEIMO „VALSTIEČIAI“ IR „DARBIEČIAI“ PASIRAŠO KOALICINĮ OPOZICIJOS SUSITARIMĄ

  • 4

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir Darbo partijos (DP) frakcijos antradienį pasirašys opozicinių frakcijų koalicijos susitarimą.

Frakcijos pranešė, kad koalicijos partneriai susitars bendradarbiauti kartu veikdami Seimo opozicijoje, bus rengiami koordinaciniai pasitarimai prieš plenarinius posėdžius.

Būsimi partneriai žada derinti bendras frakcijų pozicijas, įstatymų projektus, darbotvarkes, kartu vykdyti parlamentinę kontrolę, ginti ir saugoti opozicijos teises Seime.

Opozicinės „valstiečių“ ir „darbiečių“ frakcijos bei atitinkamos partijos institucijos koaliciniam susitarimui pritarė praėjusią savaitę.

LVŽS Seime turi 32 parlamentarus, Darbo partija – dešimt.

Susitarimo dėl bendradarbiavimo pasirašymas jiems leis išsirinkti opozicijos lyderį. Planuojama, kad jis bus rotuojamas.

Seimo statutas numato, kad jeigu opozicinė frakcija arba jų koalicija turi daugiau kaip pusę Seimo mažumai priklausančių parlamentarų, tokios frakcijos seniūnas arba koalicijos vadovas yra vadinamas Seimo opozicijos lyderiu.

Mažumą šiame Seime sudaro 68 parlamentarai. Be minėtų dviejų frakcijų, jai dar priklauso Socialdemokratų partijos frakcija ir Mišri Seimo narių grupė.

Socialdemokratų atstovai yra minėję, kad dėl prisidėjimo prie opozicijos susitarimo spręs išrinkus naują partijos vadovybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vienykitės

Labai noriu tikėti, kad Lietuvoje atsiras stipri jėga, kuri pasipriešins konservatoriams. Nors aš savo didžiausiam apgailestavimui balsavau už konservatorius. Jų tarpe nebeliko nei vieno, kuris būtų už Lietuvos nepriklausomybę. Greičiausiai gali pasipriešint ir apgint Lietuvą tik liaudis.

Purmaliaikai

Kaip as sujaudintas.einu issivemsiu!

SENIAI REIKĖJO VIENYTIS...

Seniai reikėjo vienytis visiems seimo nariams prieš konservatorių ir iškrypėlių partijas. Tik vienybė gali išgelbėti Lietuvą nuo visiško ekonominio kracho ir iškrypėlių antplūdžio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS