Seimui bus pristatyta I. Šimonytės kandidatūra į ministrės pirmininkės pareigas | kl.lt

SEIMUI BUS PRISTATYTA I. ŠIMONYTĖS KANDIDATŪRA Į MINISTRĖS PIRMININKĖS PAREIGAS

Ketvirtadienį Seimo posėdyje prezidentas Gitanas Nausėda pristatys Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderės Ingridos Šimonytės kandidatūrą į ministrės pirmininkės pareigas.

Po to ministrės pirmininkės kandidatūra bus perduota svarstyti Seimo narių frakcijoms. Jos turi teisę su pretendentu suderintu laiku pakviesti jį į savo posėdžius ir užduoti jam klausimų. Frakcijos ministro pirmininko kandidatūrą turi apsvarstyti ne vėliau kaip per 2 darbo dienas.

Kandidatė į premjeres G. Šimonytė po trečiadienį vykusio susitikimo su prezidentu paviešino asmenų, siūlomų eiti ministrų pareigas, pavardes. Politikė įvardino beveik visus kandidatus užimti postus ministerijose. Koalicijoje nesuderinta, kaip ji teigė, liko tik kandidatūra į žemės ūkio ministrus.

Prezidentas jau nuo ketvirtadienio ketina pradėti susitikimus su įvardintais pretendentais užimti postus centro dešinės Vyriausybėje. Po šių susitikimų prezidentas turėtų nuspręsti, ar jis sutiks į ministerijas skirti I. Šimonytės siūlomus asmenis, jei ši, tapusi premjere, jas pateiks svarstyti G. Nausėdai.

Per pirmąjį šios Seimo kadencijos posėdį buvo paskelbta politinė deklaracija dėl valdančiosios koalicijos sudarymo, pagal kurią Seimo nariai, priklausantys Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio ir Laisvės frakcijoms, jungiasi į koaliciją. Didžiausiai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai šiuo metu priklauso 50 Seimo narių, Liberalų sąjūdžio frakcijai – 12, Laisvės frakcijai – 11.

Remiantis Konstitucija, ministrą pirmininką Seimo pritarimu skiria ir atleidžia prezidentas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tetulė

Pastebėjome, kad Kauno uoste prisišvartavo Durnių laivas ir iš jo pasipylė konservų simpatikai. Tačiau Neryje ties Vilniumi stovi Durnių baidokas. Ką tai galėtų reikšti? O varge, nejau tai visuotinė bėda?

Įdomu

Kas taps pirmas milijonierius kaip Landsbergis

Haha

Tai tu dar galvoji kad ne? :))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS