Seimui – raginamas pradėti dirbti nuotoliniu būdu | kl.lt

SEIMUI – RAGINAMAS PRADĖTI DIRBTI NUOTOLINIU BŪDU

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė kreipėsi į Seimo valdybą, ragindama neatidėlioti Seimo nuotolinio darbo. TS-LKD frakcijos seniūnė taip pat pabrėžia, kad konservatorių frakcija yra pasirengusi nuotoliniam darbui.

„Matome, kad sergamumas COVID-19 virusu šalyje nemažėja ir pokyčiams reikės laiko, todėl visuomenė yra raginama kaip galima daugiau darbo priemonių perkelti į nuotolinio darbo režimą. Manau, kad Seimas privalo tai taip pat daryti, juo labiau kai turime kolegų, kurių sirgimo patirtis nėra lengva. Gruodį po ilgų diskusijų visgi priėmėme Seimo statuto pataisas, kuriomis įteisintas nuotolinis Seimo darbas. Seimo kanceliarija atliko didelį darbą ir parengė nuotolinio darbo platformą, kuri šiuo metu jau yra ištestuota ir veikia. Be abejo, sutinkame, kad tobulumui ribų nėra, tačiau sistema yra gana gerai veikianti, jog užtikrintumėme visas reikiamas Seimo darbo procedūras. Šiuo metu iki sausio vidurio yra suplanuoti keli plenariniai posėdžiai, todėl raginu Seimo valdybą nebedelsti ir posėdžius organizuoti nuotoliniu būdu“, – teigia TS-LKD frakcijos seniūnė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Pasak TS-LKD frakcijos seniūnės, jos vadovaujama frakcija yra pasirengusi nuotoliniam darbui: „Kadangi mūsų frakcija inicijavo sprendimus dėl nuotolinio darbo, tad mūsų kolegos yra pasirengę tokiam darbui. Frakcijos nariai aktyviausiai dalyvavo organizuotuose mokymuose, visi turi reikiamas prisijungimo priemones. Jeigu matysime, kad reikia pagalbos, – turime apmokę specialiai šiam darbui keletą padėjėjų, kurie ir pagelbės kolegoms. Todėl tikimės, kad iš mūsų pusės viskas vyks tikrai sklandžiai.“

Šiuo metu iki sausio vidurio yra suplanuoti keli plenariniai posėdžiai, todėl raginu Seimo valdybą nebedelsti ir posėdžius organizuoti nuotoliniu būdu.

R. Morkūnaitė-Mikulėnienė apgailestavo, kad pasirengimo Seimo nuotoliniam darbui procese buvo ir kai kurių kolegų bandymai kaišioti pagalius į ratus, noras viską skųsti ir abejoti. „Tam dabar tikrai nėra laikas, nes kalbame apie žmonių gyvybes ir Seimo reputaciją. Todėl raginu kolegas į visą procesą pažvelgti geranoriškai bei sutelktai“, – teigia R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

ELTA jau skelbė, kad, pratęsus Seimo rudens sesiją, parlamentarai į plenarinius posėdžius ketina rinktis kitų metų sausio 5, 7 ir 12 dienomis.

Posėdžiai planuojami Seimo rūmuose, plenarinių posėdžių salėje, o nuotoliniai Seimo posėdžiai bus kaip alternatyva, jeigu jų prireiktų. Seime vyksta nuotolinių Seimo posėdžių organizavimo mokymai.

Nuotolinių Seimo posėdžių organizavimui parengta infrastruktūra parlamentarams leis autentifikuotis jungiantis į nuotolinį posėdį, vyksiantį Seime naudojamoje nuotolinio darbo platformoje „Teams“, balsuoti naudojant mobilųjį elektroninį parašą arba „Smart ID“. Taip pat sukurtos duomenų mainų priemonės, skirtos nuotolinio Seimo posėdžio duomenų perdavimui iš „Teams“ aplinkos į Seimo veiklos informacinę sistemą.

Šių metų pradžioje planuojama įdiegti priemones, skirtas Seimo nario atvaizdo automatiniam fiksavimui registracijos ir balsavimo momentu.

Seimo priimtos Statuto pataisos numato, kad Seimo valdybos sprendimu Seimo posėdžiai gali būti organizuojami nuotoliniu būdu, kai įvedama nepaprastoji padėtis, paskelbiama ekstremalioji situacija ar karantinas ir gali kilti grėsmė Seimo darbui, nes dėl objektyvių aplinkybių gali kilti pavojus Seimo narių sveikatai ir (ar) gyvybei ir Seimo nariai negali susirinkti į Seimo posėdį parlamento rūmuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

geriau neapmokamu varytu......

Sūduvis

Tai gal ir alyginimą už dykaduoniavimą reikia mokėti nuotoliniu būdu? Moralas: anais laikais moteris sirgo kažkokia pavojinga liga, pakvietė kunigą PASKUTINIAM PATEPIMUI tas pabijojo eiti į ligonės kambarį tai per langą parodė ŠVENČIAUSIĄ ir sako moteriškiai matei tai jauskis kaip gavus, vyras nedurnas kunigui parodė 10 litų ir sako matei tai jauskis kaip gavęs.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS