Seimui siūloma įsipareigoti jokiais teisės aktais nesiaurinti konstitucinių tėvų teisių | kl.lt

SEIMUI SIŪLOMA ĮSIPAREIGOTI JOKIAIS TEISĖS AKTAIS NESIAURINTI KONSTITUCINIŲ TĖVŲ TEISIŲ

Seimui siūloma priimti rezoliuciją „Dėl tėvų teisių užtikrinimo švietimo sistemoje“, kurioje pažymima, kad „jokiais teisės aktais negali būti siaurinamos konstitucinės tėvų teisės ir laisvės, menkinamas konstitucinis tėvų statusas“.

Tokį rezoliucijos projektą rugpjūčio mėnesį įregistravusi Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narė Asta Kubilienė pabrėžia, kad niekas negali riboti tėvų teisės reikalauti, jog vaikui būtų teikiamas geros kokybės ugdymas.

„Tėvai ir jų atstovai turi būti įtraukiami į ugdymo programų rengimo darbo grupes, o atnaujinamos ugdymo programos turi atitikti švietimo įstatyme įtvirtintus švietimo tikslus“, – sakoma rezoliucijos projekte, kuriame kalbama ir apie tėvų, ir jų asociacijų dalyvavimą viešajame politiniame diskurse.

Priimant rezoliuciją Seimui siūloma išreikšti „tvirtą valią teisėkūros procese įsiklausyti į tėvų ir jų asociacijų argumentus ir pasiūlymus, ypač svarstant kontroversiškus klausimus“.

Kaip pažymima dokumento projekte, pandemijos metu taikytas nuotolinis mokymas yra susijęs su nepageidaujamais šalutiniais padariniais vaikams, tėvams ir pedagogams, todėl negali atstoti kontaktinio ugdymo proceso. Rezoliucijos projekte rekomenduojama Vyriausybei susilaikyti nuo visiško kontaktinio ugdymo proceso atsisakymo ateityje.

Projektą parengusi parlamentarė A. Kubilienė ragina atkreipti Vyriausybės dėmesį, kad būtina sudaryti tinkamas sąlygas ir užtikrinti paramą tėvams, kurie ugdo vaikus namuose ar turi papildomai prisidėti prie vaikų ugdymo vykstant nuotoliniam ugdymo procesui.

Rezoliucijos projekte pabrėžiama, kad mokyklų tinklo pertvarka turi atitikti Švietimo įstatyme įtvirtintas nuostatas dėl švietimo teikėjų tinklo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

" Moteris be išsilavinimo ieško darbo pagal specialybę".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS