Šiaurės grupės gynybos ministrai remia Švedijos ir Suomijos narystę NATO, palaiko Ukrainą | kl.lt

ŠIAURĖS GRUPĖS GYNYBOS MINISTRAI REMIA ŠVEDIJOS IR SUOMIJOS NARYSTĘ NATO, PALAIKO UKRAINĄ

  • 0

Šiaurės grupės ministrai Islandijoje išreiškė paramą Švedijos ir Suomijos narystei NATO, palaikymą Ukrainai, ketvirtadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Suomijos ir Švedijos narystė NATO reikšmingai  pagerins kolektyvinę gynybą ir sustiprins saugumą bei stabilumą Šiaurės Europoje“, – pažymėjo krašto apsaugos ministrui atstovavęs KAM Gynybos politikos direktorius Vaidotas Urbelis.

Ministrai ir jų atstovai sutarė siekti greito šių šalių stojimo į Aljansą ratifikavimo proceso nacionaliniu lygiu. 

Trečiadienį Islandijoje vykusio posėdžio metu taip pat aptarta  Rusijos invazija į Ukrainą. 12 Europos valstybių atstovai išreiškė tvirtą paramą Kyjivui ir sutarė toliau jį remti tiek karine, tiek politine prasme.

Šiaurės šalių grupės susitikime dalyvavo Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Danijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos, Norvegijos, Nyderlandų, Suomijos ir Švedijos bei Islandijos gynybos vadovai ir jų atstovai.

Šiaurės grupė papildo kitus Lietuvos dvišalio ir daugiašalio bendradarbiavimo formatus gynybos srityje.

Rusijos karas Ukrainoje paskatino Suomiją ir Švediją apsispręsti stoti į Aljansą, bet Turkija blokuoja šį procesą, kaltindama Skandinavijos šalis remiant kurdų kovotojus, kuriuos Ankara laiko teroristais.

GALERIJA

  • Šiaurės grupės gynybos ministrai remia Švedijos ir Suomijos narystę NATO, palaiko Ukrainą
KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS