Signatarui V. Kačinskui Vyriausybė skyrė rentą | kl.lt

SIGNATARUI V. KAČINSKUI VYRIAUSYBĖ SKYRĖ RENTĄ

  • 2

Kultūros paveldo centro direktoriui Virgilijui Kačinskui Vyriausybė trečiadienį nusprendė skirti signataro rentą.

Renta jam bus skiriama nuo liepos 1-osios. Įstatymai numato, jog valstybinė signataro renta skiriama nuo teisės į šią rentą įgijimo dienos, gali būti mokama ir atgaline data.

„Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras Virgilijus Kačinskas atitinka visas įstatymo nustatytas valstybinės signataro rentos skyrimo sąlygas“, – rašoma teikime.

Signataro valstybinės rentos dydis yra 50 proc. Seimo nario pareiginės algos per mėnesį. Seimo nario pareiginė alga šiuo metu siekia 3,6 tūkst. eurų.

Architektas V. Kačinskas dalyvavo Sąjūdžio veikloje, buvo Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Seimo narys, prisidėjo kuriant kultūros paveldo apsaugos sistemą.

1996–2002 metais jis priklausė Lietuvos demokratų partijai.

2000 metais V. Kačinskas buvo apdovanotas Lietuvos nepriklausomybės medaliu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Geriiems \\\\\.../////

žmonėms pinigaais nesišvaistoma,manau padirbėjo šaikai.

Rūtenis

Viskas lietuviškai- kai sąjūdžio aušroje mes Kačinską , taip lengva ir atsainia, ranka lyg saviškį ir iš minios žmogeliuką, delegavome į Vilnių, tai tuomet nežinojome, kad tokie vieni iš mūsų bus spec. pagerbti, nu taip kaip prie CCCP komunistinė nomenklatūra, ir dabar jau Kačinskas nusipelnė 4 kartus didesnio įvertinimo nei eilinis pedagogas su 40 metų darbo stažu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS