A. Širinskienė: logikos įvestuose judėjimo ribojimuose nėra | kl.lt

A. ŠIRINSKIENĖ: LOGIKOS ĮVESTUOSE JUDĖJIMO RIBOJIMUOSE NĖRA

Opoziciniai „valstiečiai“ sako, kad centro-dešiniųjų Vyriausybės įvesti žmonių judėjimo apribojimai yra neproporcingi ir sunkiai praktiškai įgyvendinami.

Seimo narė Agnė Širinskienė teigia, kad įvesti draudimai prilygsta nepaprastosios padėties režimui.

Anot parlamentarės, su retomis išimtimis uždraudus vykti į kitą savivaldybę, daugiausia sunkumų gali kilti tiems, kurie nuomojasi būstą vienur, o dirba kitur, su problemomis susidurs žmonės, kurių artimiausia parduotuvė yra kitos savivaldybės teritorijoje.

„Mano galva, kyla labai daug klausimų dėl jų proporcingumo, nes pagal savo apimtis jie prilygsta nepaprastajai padėčiai ir komendanto valandai“, – BNS pirmadienį sakė A. Širinskienė.

„Manau, kad apribojimai padaryti neįvertinus visų gyvenimiškų aplinkybių“, – teigė ji.

„Dabar gali susiklostyti situacijos, kad žmogus dirba Vilniaus mieste, bet nuomos teise valdo turtą kokiuose Trakuose ar Lentvaryje, ar Elektrėnuose, bet nuosavybės jis ten neturi. Taip, tokiu atveju žmogus atvažiuos į Vilniaus miestą dirbti, bet pagal Vyriausybės taisykles namo grįžti jis nebegali“, – kalbėjo „valstiečių“ atstovė.

Logikos kai kuriuose ribojimuose nėra, tai tikrai sukels labai daug nepatogumų gyventojams.

„Aš gyvendama savo kaime neįsivaizduoju, kodėl aš galėsiu važiuoti į Ignaliną už 30 km pirkti maisto, bet negalėsiu nuvažiuoti į Visaginą už 16 km, nes jau yra kita savivaldybė. Logikos kai kuriuose ribojimuose nėra, tai tikrai sukels labai daug nepatogumų gyventojams“, – teigė A. Širinskienė.

„Valstiečių“  atstovė sako, kad ilgą laiką išlaikyti ribojimus nepakaks esamų policijos pajėgumų, turės dirbti ir kariuomenė.

„Manau, kad kai prasidės praktinis ribojimų taikymas, mes atsidursime keblioje situacijoje. Aš jau nekalbu apie tai, kad policijos pajėgumų trūks, nes aš labai gerai atsimenu, kai Velykų laikotarpiu buvo ribojimai, tai jau tada policijai buvo aišku, kad daugiau dienų negalėtų pakelti“, – sakė Seimo narė.

„Aš manau, kad šiuo atveju bus neapsieita be kariuomenės įvedimo, nes tokiais pajėgumais išlaikyti tris savaites ribojimus, kad jie tikrai veiktų, o nebūtų tik formalūs, tikrai yra labai sunku“, – pridūrė ji.

Anot A. Širinskienės, patikrinimo punktuose gali susidaryti eilės, nes vykstantiesiems teks įrodinėti savo kelionės tikslą.

Aš gyvendama savo kaime neįsivaizduoju, kodėl aš galėsiu važiuoti į Ignaliną už 30 km pirkti maisto, bet negalėsiu nuvažiuoti į Visaginą už 16 km.

„Šitame etape ne maisto prekių parduotuvių uždarymas būtų buvęs proporcingas, bet šiuo atveju mes ne tik uždarome parduotuves, bet ir darbo metu labai apribojame žmonių judėjimą ir apkrauname juos įrodinėjimo našta (...) Jūs pabandykite įsivaizduoti, kokios eilės tokiu atveju bus“, – tvirtino parlamentarė.

Jos teigimu, problemų kils net į darbą vykstantiems Seimo narių padėjėjams.

„Mes turime ir savo padėjėjų, kurie gyvena Šiauliuose ir vyksta į Seimą dirbti, tai jiems pakeliui kiekvienoje savivaldybėje greičiausiai reiks įrodinėti, kad jie dirba Seime. Tokie apribojimai, mano galva, niekuo neprisideda prie pandemijos valdymo“, – sakė A. Širinskienė.

Anot parlamentarės, suvaržyti žmonių judėjimo darbo dienomis nereikėtų, jis būtų galimas nebent savaitgaliais ar konkrečiai Kalėdų laikotarpiu.

„Vienas dalykas – savaitgaliais, kitas dalykas – pačių švenčių dienomis, kad būtų apribotas judėjimas tarp šeimų ūkių“, – teigė Seimo narė.

Ji taip pat pasigedo sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teikimo Vyriausybei įvesti judėjimo ribojimus, nes tokia prievolė numatyta įstatyme.

„Kyla labai daug klausimų, kur yra sveikatos apsaugos ministro teikimas, nes tokie suvaržymai gali būti daromi tik teikimu, bet vakar Vyriausybės posėdį žiūrėjau nuo pradžios iki pabaigos ir jo ilgai laukiau – praktiškai tris valandas, bet ten ministro teikimo nebuvo“, – kalbėjo A. Širinskienė.

Vyriausybė sekmadienį nutarė sugriežtinti karantiną – nuo trečiadienio Lietuvoje draudžiama susitikti kartu negyvenantiems žmonėms, taip pat išvykti už savo savivaldybės ribų, nebent vykstama į darbą, laidotuves, dėl būtinosios medicinos pagalbos ar į sau priklausančius namus kitoje savivaldybėje. Šis draudimas galios iki sausio 3 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Aušra

Skvernelis buvo priėmęs protingus robojimus,Veryga aiškino,kad saugokitės,dėvėkit kaukes,laikykitės atstumų,o opozicija šaukė,kad blogai aiškina,suprask netikėkit,tai ir turim pasekmes.Turėjo visi išvien susitelkti,tada ir rezultatas būtų kitas.

Manau

Kad geriau patyli,nes jie visai nuvarė žmones ir kiek nusinešė gyvybių per jų tokius plepalus.Karbauską,Verygą,Širinskienę ir daugelis kitų turi atsakyti už nualintą šalį,už žmonių gyvybes.Jie norėjo tik sunaikinti mus.Dabar bus sunku atkūrti,nes jau daug ką sunaikino.

Pilietiškas

P. Širinskieme, kiek žmonių neteko galimybės gyventi dėl tamstos, Skvernelio, Karbauskio, Verygos neveiksnumo, melagysčių? Ir dar drįstate pagrindiniai valstietukai lįsti į spaudą ir vėl "briedą" skleisti! Ar ne dėl jūsų asmeninių įgeidžių bet kokia kaina patekti vėl Seimą šitiek sergančiųjų ir mirusiųjų nuo Covid- 19! Ar ne dėl jūsų kaltės visos ligoninės gydytojai atsisako dirbti? Ar dar mažai nusikaltote Lietuvai! Jūs visi turite būti baudžiami už beprasmes mirtis ir suniokotą tūkstančių sveikatą!!Jūs- amoralūs žmonės, ir mirusiųjų artimieji turi jus paduoti į teismą! Bent patylėkite ir neskaudinkite toliau Lietuvos piliečių!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS