A. Širinskienė parašė partijai laišką: yra nusivylusi ir rinkimuose nebedalyvaus | kl.lt

A. ŠIRINSKIENĖ PARAŠĖ PARTIJAI LAIŠKĄ: YRA NUSIVYLUSI IR RINKIMUOSE NEBEDALYVAUS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis patvirtino, kad LVŽS frakcijos nariai gavo Agnės Širinskienės laišką, kuriame ji teigia, kad nebedalyvaus kitų metų Seimo rinkimuose.

Pasak jo, A. Širinskienė laišku parodė, kad yra nusivylusi kai kuriais frakcijos nariais, kurie nepalaikė jos sprendimo pereiti į Tvarkos ir teisingumo (TT) frakciją. R. Karbauskis teigia, kad A. Širinskienės perėjimas į TT frakciją buvo be galo svarbus koaliciniam susitarimui ir, pasak jo, jei jis pats nebūtų LVŽS frakcijos seniūnas, vietoje A. Širinskienės būtų perėjęs pats. 

„Taip, laišką frakcijos nariai gavo (...). Buvo frakcijoje žmonių, kurie nesuprato, kad A. Širinskienė išsprendė tuo momentu klausimą, kuris kitaip negalėjo būti sprendžiamas. Aš ir daugelis mūsų esame dėkingi, bet yra žmonių pas mus frakcijoje, kurie nesuprato jos sprendimo svarbos. Tik norėčiau jiems pasakyti, o gal jūs norėtumėte padėti šį klausimą spręsti, nes jis turi būti sprendžiamas ir išspręstas, nes kitaip nebus daugumos“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis patikino, kad, jei jis pats nebūtų LVŽS frakcijos seniūnas, vietoje A. Širinskienės būtų perėjęs į TT frakciją pats.

Suprantu, kad A. Širinskienė dabar gali būti nusivylusi, kad apskritai yra tokių kolegų, kurie nesupranta, ką ji darė ir kodėl ji tai darė.

„Tai šioje vietoje atsirado A. Širinskienė, kuri savanoriškai tai padarė, jeigu būtų kitaip, mes būtume ieškoję žmogaus, kuris tai būtų daręs, mes būtume prašę ir t. t. Aš ir pats tai padaryčiau, jeigu nebūčiau frakcijos vadovas, bet dabar negaliu, nes esu „valstiečių“ frakcijos vadovas. Iš esmės, mes privalėjome tai padaryti, ir čia nėra diskusijos. Diskusija blogai ar neblogai ji padarė, manau, kad tai gimsta iš privačių „patinka, nepatinka“ frakcijoje. Šitai yra tiesiog negražu“, – teigė R. Karbauskis.

Pats R. Karbauskis teigia, kad A. Širinskienė šiuo metu yra nusivylusi, todėl pats laiškas buvo emocinis. Frakcijos seniūnas viliasi, kad kolegės sprendimas dėl kitų metų rinkimų dar pasikeis.

„Grįžtant prie apsisprendimų vienų ar kitų, juk mes esame girdėję ir Irenos Degutienės pareiškimus, kad ji traukiasi iš politikos, ar kitų pareiškimai ir, matyt, jų dar bus. Bet tai kiekvieno žmogaus apsisprendimo reikalas, ir tai nėra politinis klausimas. Dabar nėra sudarinėjami nei sąrašai, nei reaguojama kas bus, o reaguojama, kas yra dabar. Suprantu, kad A. Širinskienė dabar gali būti nusivylusi, kad apskritai yra tokių kolegų, kurie nesupranta, ką ji darė ir kodėl ji tai darė“, – sakė jis.

ELTA primena, kad Seimo narė „valstietė“ A.Širinskienė nutarė jungtis prie TT („Suvereni Lietuva“)  frakcijos, kuomet, Valentinui Bukauskui palikus frakciją, nebeliko šios 7 narius turėjusios frakcijos.

„Aš prisijungsiu prie Tvarkos ir teisingumo frakcijos. Tai yra svarbu, norint sukurti Seime ir teisinę daugumą, nes Statutas sako, kad daugumą Seime sudaro frakcijos, kurių partijos yra pasirašiusios koalicijos sutartį“, – žurnalistams sakė A. Širinskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Janina

S.Skvernelis galėtù kurti naują partiją,gal centrìstinę.pvz Vienybės...

Dionizas

Jei kokiam priedurniui Karbauskis nepatinka,tai dar nereiškia ,kad dauguma kreipti demesy į asilus.Vat jei Vedybas atstatys iš ministrų,tai ir valstiečiai ir subobejas miznius prezidentas pasirašys sau politinė žmogžudystę.Tokio gero ministro Lietuva dar neturėjo per 30 metu.

Anonimas

BYRA markizo CHEBRA !!!!!!!!!!! B A T A I !!!!!!!!!!!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS