A. Širinskienė siūlo išplėsti specialiojo prokuroro statuso taikymą | kl.lt

A. ŠIRINSKIENĖ SIŪLO IŠPLĖSTI SPECIALIOJO PROKURORO STATUSO TAIKYMĄ

  • 2

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė siūlo išplėsti atvejus, kada galėtų būti suteikiamas specialaus prokuroro statusas, numatantis papildomas garantijas.

Parlamentarė ketvirtadienį įregistravo atitinkamą įstatymo pataisų projektą.

A. Širinskienė siūlo, kad specialus statusas galėtų būti suteikiamas ne tik tiriant aukštas pareigas einančių asmenų korupciją, bet ir nusikaltimus ekonomikai ar finansų sistemai, taip pat vykdant kai kuriuos tyrimus dėl viešojo intereso pažeidimo.

Projektu taip pat siūloma numatyti galimybę suteikti specialų statusą ne tik Generalinės prokuratūros, bet ir teritorinės apygardos prokuratūros prokurorui.

A. Širinskienė sako, kad ši nuostata siūloma įvertinus teisėjų kyšininkavimo byloje išaiškėjusias spragas, kai specialus statusas nebuvo suteiktas Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorų grupei.

Specialiajam prokurorui yra suteikiamos specialios garantijos ir gali būti skiriama iki 30 proc. priemoka prie algos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Juk kažkas turi tų KT teisėjų imtis!

o kaip suzinot ,kad tas prokuroras

kuriam bus suteiktas..specialaus prokuroro statusas ir yra ta pats didziausias aferiuga ,korumpuotas kysininkas ????kaip sakoma----as zinau ,kad yra teisingu zmoniu prokuroru ,teiseju ir advokatu tarpe ---bet kurie is ju jie ---nezinau...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS