A. Širinskienė: sunkiai įsivaizduoju S. Skvernelio pirmininkavimą partijai | kl.lt

A. ŠIRINSKIENĖ: SUNKIAI ĮSIVAIZDUOJU S. SKVERNELIO PIRMININKAVIMĄ PARTIJAI

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narė Agnė Širinskienė teigia sunkiai įsivaizduojanti, kad partijos lyderio kėdę galėtų užimti apie tai prabilęs premjeras Saulius Skvernelis.

Anot „valstietės“, į partiją įstoti kviečiami yra visi norintys, tačiau, jos teigimu, S Skvernelio keliami reikalavimai, esą partija turėtų būti pasiruošusi pokyčiams, jai atrodo keisti.

„LVŽS yra atvira visiems norintiems įstoti, kaip ir visos kitos partijos, jeigu asmuo nepriklauso kitai partijai. Ponas S. Skvernelis ne kartą, kiek aš žinau, buvo kviestas prisijungti prie valstiečių ir žaliųjų sąjungos, bet man, kaip partijos narei, išankstinės sąlygos tikrai labai keistai atrodo, nes paprastai, prisijungiant prie politinės jėgos, yra priimamos jos vertybės arba tiesiog ieškoma kita politinė jėga, kurios vertybės yra artimesnės“, - Eltai sakė A. Širinskienė, pridūrusi, jog prisijungus prie LVŽS, teigia ji, visos galimybės diskusijai yra atviros.

Pasak „valstiečių“ narės, ji sunkiai matytų S. Skvernelį prie LVŽS vairo, nes, teigia ji, S. Skvernelis nevengia kritikos partijai.

„Labai sunkiai matyčiau... Ypač po to, kai buvo pažerta daugybė kaltinimų dėl neva pralaimėtų rinkimų. Frakcijoje, diskusijose premjeras jau anksčiau yra apkaltinęs ir mūsų partijos skyrius kaip neva neegzistuojančius, dabar jau girdime kaltinimus ir R. Karbauskiui dėl jo pareiškimų, kaip neva gadinusių rinkimų rezultatus. Manau, kad visais atvejais galbūt reikia tas priežastis paanalizuoti šiek tiek giliau“, - sakė A. Širinskienė.

Labai sunkiai matyčiau... Ypač po to, kai buvo pažerta daugybė kaltinimų dėl neva pralaimėtų rinkimų.

Anot jos, paties premjero reitingai dėl jo padarytų sprendimų nukentėjo.

„Tas uždelstas Švietimo ir mokslo ministerijos konfliktas (...) premjerui tikrai reitingų prezidentiniuose rinkimuose nepridėjo. Ten tikrai buvo labai ilgai delsiama, aš atsimenu ir frakcijos raginimus premjerui priimti sprendimą greičiau atsisakant ministrės (Jurgitos Petrauskienės. – ELTA) paslaugų. Praktiškai, kol mokytojai nepradėjo lipti per langus, tas sprendimas nebuvo priimtas“, - Eltai sakė A. Širinskienė, pridūrusi, jog S. Skvernelio konfliktas su žiniasklaida, kai nebuvo pateiktas Vyriausybės pasitarimo įrašas, anot jos, taip pat buvo nereikalingas.

ELTA primena, kad S. Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas DELFI pirmadienį sakė, jog premjeras būtų pasiruošęs prisijungti prie „valstiečių“ bei konkuruoti dėl LVŽS pirmininko posto, jeigu partija būtų pasiruošusi pokyčiams.

Sekmadienį „Lietuvos ryto“ televizijos laidai „24/7“ pats premjeras sakė, kad šiuo metu „į tokią partiją, kokia ji šiandien yra, man įstoti būtų sunku“.

„Norisi, kad ta politinė partija (...) būtų demokratinė, vertybėmis pagrįsta, demokratiniais principais, diskusijomis paremta politinė jėga“, – teigė S. Skvernelis.

Dabartinis partijos pirmininkas R. Karbauskis kitą pirmadienį ketina pasitikrinti pasitikėjimą partijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Valstiečių neprieteliai -

- šakalė, džugeliukas, mateliukas, urbšeliukas, bakelis. Manau sekantis būs švarkelis ir kuo greičiau - tuo mums visiems geriau. Labai svarbu, valstiečiai išsigrynintų ir pavarytų nuo savęs jos neprietelius. Mes visom keturiom už valstiečius, o ne už konserVatnykų tarnus. Kai valstiečiai išsigrynins, atgal susigrąžins gerbiamą Mindaugą Puidoką - tuomet laimės rinkimus be jokio vargo.

onute TO MANAU

KA CIA PRIKEVERZOJEI DURME SAKYNEI BE RYSIO NORI APDERGTI VALSTIECIUS BET SUREZGIAI ANEKDOTA KONSERVINE SIURKE

jOANA

LABAI DEMOKRATISKAS SKVERNELI BUVAI KAIP PLESIAI KEDYTE IS NAMU
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS