A. Širinskienė: V. Pranckietis nesilaiko Konstitucinio Teismo nutarimų | kl.lt

A. ŠIRINSKIENĖ: V. PRANCKIETIS NESILAIKO KONSTITUCINIO TEISMO NUTARIMŲ

Seimo narė Agnė Širinskienė stebisi Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio pozicija nesiūlyti jokio kandidato į vicepirmininko postą. Anot parlamentarės, Seimo vadovas nesilaiko Konstitucinio Teismo (KT)nutarimų.

„KT yra aiškiai pasakęs, kad mažos grupės Valdyboje negali turėti daugumos. Kitaip tariant, kad formuojant Valdybą, pavaduotojų korpusą turi būti išlaikyta, kaip ir komitetuose, atitinkama daugumos ir mažumos proporcija. Valdyboje dabar nėra to padaryta ir aš tikiuosi, kad Konstitucinio Teismo sprendimus Seimo primininkas skaito tiek 1993 m., tiek 2001 m.“, – Eltai sakė A. Širinskienė.

A. Širinskienė teigia, kad valdančiųjų pasiūlytas Kęstutis Bartkevičius yra kompetetingas užimti vicepirmininko postą.

„K. Bartkevičius turi didžiulę patirtį, jis norėjo pajuokauti, kad dar tik mokysis Statutą ir posėdžių salėje matau, kad tą Statutą puikiai išmano. Manau, turėsime labai atsakingą Seimo vicepirmininką, jei Seimo pirmininkas ryšis paklausyti Konstitucinio Teismo nurodymo“, – sakė ji.

ELTA primena, kad ketvirtadienį užimti laisvą Seimo pirmininko pavaduotojo kėdę valdantieji pasiūlė Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ atstovui K. Bartkevičiui.

K. Bartkevičius neslepia, kad jaučiasi įmestas politinių kovų areną. Kita vertus, K. Bartkevičius teigia, kad yra pasiruošęs mokytis tiek Seimo posėdžius vesti, tiek Statutą išmanyti.

„Mokinsiuosi tikrai, jeigu reikės, jei Seimas pritars. Gyvenime visko reikia mokytis (...) (Statutą – ELTA) išmanysim, skaitysim, žiūrėsim“, – sakė K. Bartkevičius.

Seimo pirmininko pavaduotojo kėdė liko tuščia, atleidus iš šių pareigų „tvarkietį“ Remigijų Žemaitaitį.

Trečiadienį po susitikimo su Seimo frakcijų seniūnais Seimo pirmininkas V. Pranckietis sakė, kad sutarta neteikti naujų kandidatų į Seimo vicepirmininko postą.

Šiuo metu yra šeši V. Pranckiečio pavaduotojai – Rima Baškienė, Irena Degutienė, Irena Šiaulienė, Gediminas Kirkilas, Jonas Liesys, Arvydas Nekrošius.

Seimo statutas numato, kad Seimo pirmininko pavaduotojų yra ne daugiau kaip septyni.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

MORTA

I VIENUOLINA >>>>GAILESTINGAJA SESUTE?

Monika

Tai, kad vieni valstiečiai tik dirba, kiti tik pagalius į ratus kaišioja, priešakyje su Pranckiečiu.

As

3metai jau praėjo, o valstiečiai dirbti taip ir nepradėjo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS