A. Širinskienės vadovaujama tyrimo komisija dirbs iki kitų metų balandžio | kl.lt

A. ŠIRINSKIENĖS VADOVAUJAMA TYRIMO KOMISIJA DIRBS IKI KITŲ METŲ BALANDŽIO

Seimas iki kitų metų balandžio 30 d. pratęsė  parlamentarės Agnės Širinskienės vadovaujamos galimą neteisėtą įtaką ir poveikį Lietuvos politikams tiriančios Seimo laikinosios komisijos darbą.

Už tokį nutarimo projektą ketvirtadienį balsavo 61 Seimo narys, prieš buvo 30, susilaikė 6 parlamentarai.

Už komisijos darbo pratęsimą pasisakęs Seimo narys Valius Ąžuolas sakė, kad komisijai pritrūko laiko, nes kai kurios institucijos vėluoja pateikti medžiagą, kai kuriuos dokumentus reikia išversti iš užsienio kalbų į lietuvių kalbą.

Seimo narys Artūras Skardžius mano, kad tai institucijų problema, tai „institucijų žaidimas slėpynių“.

Tuo tarpu liberalas Eugenijus Gentvilas įsitikinęs, kad „taip žlugdomas Seimo autoritetas, neveiksmingai  dirbančios komisijos darbą laiką dar pratęsiant beveik 5 mėnesiais.“

Kritikuodamas komisijos darbo pratęsimą parlamentaras Povilas Urbšys sakė, kad taip yra tenkinama komisijos  pirmininkės A. Širinskienės „keršto aistra“.

Socialdemokratas Algirdas Sysas abejoja, ar komisija per keturis mėnesius dar ką nors  ištirs. „Lietuvos piliečiai tikrai laukia kitokių kalėdinių dovanų, o ne komisijų darbo pratęsimo“, – sakė jis.

Tai yra nebe pirmas šios komisijos darbo pratęsimas. Seimas buvo įpareigojęs komisiją tyrimą baigti iki šių metų gegužės 1 d.,  bet jos darbas buvo pratęstas iki šių metų gruodžio 15 d.

Tyrimo komisijoje dirba 12 įvairioms frakcijoms atstovaujančių Seimo narių, turinčių teisę dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

Komisija tiria suinteresuotų asmenų ar jų grupių galimai darytą neteisėtą įtaką ir poveikį šalies politiniams procesams, rinkimų eigai, parlamentinių koalicijų formavimui, parlamentinių frakcijų, atskirų politikų darbui, partijų ir visuomeninių judėjimų veiklai ir finansavimui.

Komisija taip pat turi ištirti suinteresuotų asmenų galimai darytą neteisėtą įtaką ir poveikį teisėkūros procesui.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

rr

Ir Karbauskis ir Širinskienė, net konstitucinio teismo sprendimų nepaiso. Reiktų paankstinti seimo rinkimus. Nepadės jiems ir pametėti po 200 eurų.

Esmė

Šita veikėja laiko savo pagrindine užduotim pulti visus konservatorius ypač Landsbergius, nes daugiau nieko nesugeba. Pilna neapykantos patriotams, šviesiems, drąsiems žmonėms...

Sėkmė Agne!

Japonų patarlė sako: Žmogus pavogęs obuolį yra vagis - žmogus pavogęs šalį yra jos valdovas.". Valstiečių - žaliųjų Agnė Širinskienė ir kovoja būtent su tokiais megažulikais.. Kurie jau 30 metų yra pavogę mūsų šalį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS