Siūlo ištęsti išankstinį balsavimą ir per Seimo rinkimus | kl.lt

SIŪLO IŠTĘSTI IŠANKSTINĮ BALSAVIMĄ IR PER SEIMO RINKIMUS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis siūlo iki penkių dienų ištęsti išankstinį balsavimą Seimo rinkimuose.

Šiuo metu įstatymas numato, kad rinkimų dieną į apylinkę atvykti negalintys rinkėjai gali balsuoti iš anksto savivaldybėse dvi dienas – trečiadienį ir ketvirtadienį prieš rinkimus.

R. Karbauskio registruota pataisa numato, kad balsavimas iš anksto būtų organizuojamas paskutinį pirmadienį, antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį iki rinkimų dienos.

„Prezidento ir Europos Parlamento rinkimai parodė, kad Lietuvos rinkėjai mielai naudojasi galimybe balsuoti iš anksto ir tai didina balsavusiųjų skaičių. Tad ši praktika bus pakartota ir rinkimų į Seimą metu: vietoje dviejų balsavimo iš anksto dienų, kurias numato šiuo metu galiojantis Seimo rinkimų įstatymas, siūloma numatyti penkias balsavimo dienas“, – pranešime spaudai teigė R. Karbauskis.

Prezidento ir Europos Parlamento rinkimai parodė, kad Lietuvos rinkėjai mielai naudojasi galimybe balsuoti iš anksto ir tai didina balsavusiųjų skaičių.

Per prezidento bei Europos Parlamento rinkimus bei referendumus pavasarį išankstinis balsavimas buvo ištęstas nuo dviejų iki penkių dienų.

R. Karbauskio pataisomis taip pat siūloma per Seimo rinkimus steigti papildomas balsavimo vietas užsienyje, kaip vėlgi buvo padaryta per prezidento rinkimus ir referendumus.

„Todėl turime skatinti Pasaulio lietuvių bendruomenės dalyvavimą rinkimuose ir sukurti tam tinkamas sąlygas. Prezidento rinkimuose ar referendumo metu buvo kuriamos papildomos balsavimo vietos užsienyje, ši praktika dabar perkeliama ir į Seimo rinkimų įstatymą“, – pranešime cituojamas R. Karbauskis.

Seimui rugpjūtį priėmus pataisas, kurios leidžia užsienio rinkėjams steigti atskirą apygardą, R. Karbauskis siūlo nustatyti, kad Lietuvos diplomatinės atstovybės Pasaulio lietuvių vienmandatėje rinkimų apygardoje išrinktam Seimo nariui turės suteikti patalpas priimti rinkėjams.

GALERIJA

  • Siūlo ištęsti išankstinį balsavimą ir per Seimo rinkimus
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

tomas

Tegul Karbauskis suskaičiuoja, kiek Lietuvoje yra rinkimų komisijų, kiek žmonių bus atitraukta nuo pagrindinių darbų, kiek nebus pagaminta produkcijos, ar nesuteikta paslaugų, kiek papildomai kainuos trys visų komisijų darbo dienos ir įsipareigoja padengti papildomas išlaidas.Jei įsipareigos dengti papildomas išlaidas, galima tęsti kad ir mėnesį.

Turėtų būti

ir DRAUDŽIAMA agitacija visą išankstinio balsavimo laikotarpį.

...

Išvis REIKIA tuos išankstinius balsavimus panaikint, kaip pažeidžiančius rinkėjų lygias galimybes: 24 val prieš balsavimo dieną įvedamas moratoriumas rinkiminei agitacijai (idant tai nepakeistų rinkėjų apsisprendimą) , o štai balsuojantys prieš laiką tokio atokvėpio ir neturi; AIŠKU kad jie būna prievartaujami 'balsuot' pagal akimirkos nuteikimą!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS