Siūlo naikinti prievolę VMVT vadovui turėti veterinaro kvalifikaciją | kl.lt

SIŪLO NAIKINTI PRIEVOLĘ VMVT VADOVUI TURĖTI VETERINARO KVALIFIKACIJĄ

  • 9

Seimo narys konservatorius Andrius Vyšniauskas siūlo naikinti prievolę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriui turėti veterinaro kvalifikaciją.

Seimo narys savo siūlymą argumentuoja tuo, kad VMVT funkcijos yra kur kas platesnės, ne tik veterinarinės – nuo maisto saugos iki importo bei eksporto kontrolės ir higienos reikalavimų restoranams.

„Nors tai yra be galo plati bei didelė struktūra, įstatyme yra palikta perteklinė nuostata, kad šios tarnybos direktorius turi turėti veterinaro kvalifikaciją. Kam to reikia? Juk tarnybos funkcijos ne tik veterinarinės. O ir tai, kad direktorius bus veterinaras, nereikš, kad jis gerai administruos tūkstančio darbuotojų tarnybą“, – pranešime cituojamas Seimo Kaimo reikalų komiteto narys.

Įstatyme yra palikta perteklinė nuostata, kad šios tarnybos direktorius turi turėti veterinaro kvalifikaciją. Kam to reikia?

A. Vyšniauskas taip pat atkreipia dėmesį, jog šis perteklinis apribojimas lemia, kad daugelis VMVT vadovų buvo iš sistemos vidaus, o panaikinus prievolę dėl veterinaro kvalifikacijos būtų galima pritraukti aukštos kvalifikacijos vadybininkus iš šalies.

„Kai esi iš vidaus – sunku tiek objektyviai įvertinti sistemą, tiek imtis esminių, kartais sunkių pokyčių. Panaikinus prievolę VMVT direktoriui turėti veterinaro kvalifikaciją, atsivertų galimybė šios įstaigos vadovo konkurse dalyvauti ne tik sistemos žmonėms“, – sako Seimo narys.

VMVT vadovas yra valstybės pareigūnas, kurį žemės ūkio ministro teikimu ketveriems metams priima į pareigas ir iš jų atleidžia Vyriausybė.

VMVT vadovas turi turėti suteiktą veterinarijos gydytojo kvalifikaciją ir atitikti bendruosius reikalavimus, keliamus asmeniui, priimamam į valstybės tarnautojo pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

A

Nestumkit vaiku buti direktoriais,kol jie nepabuvo asistentais.

to komentaras

nesamones rasote, sujunge pagal vakaru praktika, nes baziniai mokslai tie patys. O musu veterinarai puikiausiai darbuojasi visoje ES.

Komentaras

Manau VMVT turi vadovauti kaip tik ne veterinarijos gydytojas. Veterinarijos akademiją kaip vieną silpniausių universitetų prijungė prie LSMU. Tikrai yra aukštesnio lygio specialistų, baigusių aukštesnio reitingo universitetus (KTU, VU ir t.t)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS