A. Skaisgirytė: derybos tarp Kijevo ir Maskvos nebus sėkmingos – karas tęsis | kl.lt

A. SKAISGIRYTĖ: DERYBOS TARP KIJEVO IR MASKVOS NEBUS SĖKMINGOS – KARAS TĘSIS

  • 0

Ketvirtadienį numatytos derybos dėl paliaubų tarp Kijevo ir Maskvos nebus sėkmingos, nes Rusija į jas eina iš jėgos pozicijų, teigia prezidento vyriausioji patarėja užsienio politikai Asta Skaisgirytė.

Ukrainos ir Rusijos atstovai ketvirtadienį turėtų susitikti antrame derybų susitikime.

Pasak A. Skaisgirytės, pirmasis derybininkų susitikimas baigėsi niekuo, nes jam vykstant Rusija nesustabdė agresijos ir toliau vykdė Ukrainos bombardavimą.

„Matome, kad į derybas einama iš jėgos pozicijų, siekiant, kad Ukraina nusileistų pagal Rusijos diktuojamas sąlygas. Nemanau, kad tai įvyktų, o tai reiškia, kad karas toliau tęsis“, – ketvirtadienį LRT sakė A. Skaisgirytė.

Apie antrą derybų susitikimą, vyksiantį ketvirtadienį, patvirtino tiek Kijevas, tiek Maskva.

Savaitgalį į Lietuvą planuoja atvykti A. Blinkenas

Prezidento vyriausioji patarėja A. Skaisgirytė teigia, kad savaitgalį Lietuvoje ketina apsilankyti Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

„Laukiame sekretoriaus jau šį savaitgalį regione. Tai regioninė kelionė, jis lankosi visose trijose Baltijos šalyse, taip pat Lenkijoje ir greičiausiai Moldovoje“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė A. Skaisgirytė.

Pasak Prezidentūros užsienio politikos grupės vadovės, A. Blinkenas regioną lanko, siekdamas parodyti JAV palaikymą Rusijos keliamos geopolitinės įtampos kontekste.

„Vizito tikslas yra parodyti, kad sąjungininkai vieningi, kad JAV yra su mumis“, – tikino A. Skaisgirytė.

JAV Valstybės departamento teigimu, valstybės sekretoriaus A. Blinkeno kovo 3–8 dienomis vyksianti kelionė „tęsia intensyvias konsultacijas ir bendradarbiavimą su mūsų NATO sąjungininkais ir Europos partneriais dėl Rusijos Federacijos tęsiamo apgalvoto, neišprovokuoto ir nepateisinamo karo prieš Ukrainą“, sakoma pranešime.

Kremlius praėjusią savaitę įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo karą, sukėlusį pasibaisėjimą ir įtūžį visame pasaulyje. Vakarai į tai atsakė sankcijomis Rusijai ir įvairia parama Ukrainai, įskaitant ir karinę.

Gairės: Asta Skaisgirytė, prezidento patarėja, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS