A. Skaisgirytė: šiuo metu nėra tokia situacija, kad būtų galima kalbėtis su Maskva | kl.lt

A. SKAISGIRYTĖ: ŠIUO METU NĖRA TOKIA SITUACIJA, KAD BŪTŲ GALIMA KALBĖTIS SU MASKVA

Gitano Nausėdos vyriausioji patarėja užsienio politikai Asta Skaisgirytė sako nematanti galimybės esamoje situacijoje sėsti prie derybų stalo su Rusija.

„Šiuo metu tai nėra tokia situacija, kad galima būtų kalbėtis su Maskva. Tam, kad būtų galima kalbėtis su Maskva, Maskva turi tam tikrus žingsnius padaryti, rodančius, kad Kremlius suprato, jog padarė klaidą įsiveldamas į šitą karą ir norėdamas ją ištaisyti atitrauktų savo kariuomenę iš Ukrainos“, – antradienį Žinių radijui sakė A. Skaisgirytė.

„Lietuva kalbasi pirmiausia su Ukraina. Nematyčiau aplinkybių dabartinių nieko nepakeitus, kad būtų galima grįžti į pokalbius“, – pažymėjo ji.

Tokios derybos gali vykti tik ukrainiečių sąlygomis ir ukrainiečių terminais.

Praėjusį penktadienį Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmąkart nuo rugsėjo vidurio kalbėjosi telefonu.

Tuomet O. Scholzo biuras nurodė, kad valandą trukusiame pokalbyje buvo kalbama apie nuo vasario vykstantį Rusijos karą prieš Ukrainą ir jo pasekmes.

Kancleris taip pat paragino Rusijos prezidentą kuo greičiau rasti diplomatinį sprendimą, įskaitant Rusijos karių išvedimą.

„Turime suprasti, jog prezidentas Gitanas Nausėda tą sakė, kad jeigu kalbėtume apie derybas su Rusija, na, taikos derybas, tokios derybos gali vykti tik ukrainiečių sąlygomis ir ukrainiečių terminais“, – sakė patarėja.

Gairės: Asta Skaisgirytė, prezidento patarėja, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS