Socialdemokratai kol kas nedalyvaus susitarime dėl opozicijos lyderio | kl.lt

SOCIALDEMOKRATAI KOL KAS NEDALYVAUS SUSITARIME DĖL OPOZICIJOS LYDERIO

  • 5

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) kol kas nedalyvaus susitarime dėl Seimo opozicijos lyderio.

„Sprendimas nepriimtas, praktiškai nei pirmininkas siūlė jį skubinti, sakė, kad dar anksti apie tai kalbėti. Praktiškai apie tai nebuvo diskutuojama“, – po nuotolinio LSDP prezidiumo posėdžio trečiadienio vakarą BNS sakė Seimo vicepirmininkas Julius Sabatauskas.

LSDP Komunikacijos skyrius pranešė, kad partija nepasirašys jokio opozicijos bendradarbiavimo susitarimo. Pasak šios partijos pirmininko Gintauto Palucko, tokio susitarimo sudarymas šiuo metu nebūtų nei aktualus, nei tikslingas.

„Socialdemokratai turi savo darbotvarkę, kuriai įgyvendinti ir dės visas pastangas. O rašytiniai susitarimai tarp opozicinių frakcijų šiame etape, ypač kai iš opozicijos „iškrito“ Darbo partija ir pasirinko bendradarbiavimą su konservatoriais, nėra tikslingi, nes bendros politinės darbotvarkės nėra“, – LSDP prezidiumo sprendimą komentavo G. Paluckas.

Anot J. Sabatausko, klausimo dėl opozicinio susitarimo nebuvo prezidiumo posėdžio darbotvarkėje.

„Pirmininkas sakė, kad situacija tokia, jog dabar neverta apie tai diskutuoti“, – teigė J. Sabatauskas.

LSDP lyderis pažymėjo, kad artimiausio laikotarpio užduotis – išanalizuoti ir įvertinti būsimos Vyriausybės programą.

Socialdemokratai parlamente turi 13 atstovų.

Naujajame Seime opozicinėmis yra pasiskelbusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sajungos, Lietuvos socialdemokratų partijos ir Darbo partijos frakcijos.

„Valstiečiai“ yra pasiūlę socialdemokratams ir „darbiečiams“ pasirašyti susitarimą dėl bendradarbiavimo ir rotacijos principu kiekvieną Seimo sesiją rinkti naują opozicijos lyderį.

Pagal Seimo statutą, opozicijos lyderio postas priklauso opozicinei frakcijai arba jų koalicijai, turinčiai daugiau kaip pusę Seimo mažumai priklausančių parlamentarų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Paluckas tokiu save laiko.

Jis laiko save vieninteliu ir nepakartojamu.

Ole

Manau Paluckas tikras socialdemokratas,o ne bebrinis,apsivalè jis nuo jû ir teisingai padarė ,o jei dar.protingai padėtû konservatoriams tai būtû tikras šaunuolis.

?

Darbo partija išėjo iš opozicijos ir koalicijoje su konservatoriais ? Alio , Darbo partijos rinkėjai , oho kokie nušvitusio Viktoro viražai :) Na dabar aišku kodėl liberalė seimo pirmininkė jau pirmą posėdį dėl pavaduotojų pasiūlė Gabšį , sutartinė partija ....fui...fui...fui...koks purvas ..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS