Socialdemokratai kritikuoja valdančiųjų planus: Vyriausybę kamuoja idėjų badas | kl.lt

SOCIALDEMOKRATAI KRITIKUOJA VALDANČIŲJŲ PLANUS: VYRIAUSYBĘ KAMUOJA IDĖJŲ BADAS

  • 0

Seimo socialdemokratai įvertino dešiniųjų Vyriausybės programos nuostatų įgyvendinimo planą, kuriame, pasak jų, daug pažadų atlikti analizes, tačiau konkrečių nuorodų į ketinamus atlikti darbus – pasigendama.

„Po tokiom priemonėm labai gerai matosi pinigų plovimo galimybės. Daroma kažkokie tyrimai, kuriais turbūt po to niekas nepasinaudoja“, – Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė opozicinės LSDP frakcijos seniūnas Algirdas Sysas.

Jo teigimu, I. Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės programos įgyvendinimo plane skiriamas dėmesys analizuoti procesams, kurių supratimui analizės daryti nereikia. Kaip pavyzdį jis pateikia mokinių maitinimo sistemos stebėseną.

„Viskas aišku, jeigu mes nenorime stigmatizuoti vaikų iš turtingesnių ir labiau vargingai gyvenančių šeimų – tai geros normalios šalys maitina visus vaikučius. O mes dar turime padaryti stebėseną, kad suprastume, jog tai (nemokamas maitinimas – ELTA) yra investicija į vaikų sveikatą“, – teigė A. Sysas.

Po tokiom priemonėm labai gerai matosi pinigų plovimo galimybės. Daroma kažkokie tyrimai, kuriais turbūt po to niekas nepasinaudoja.

Seimo narys taip pat kritikavo ir, pasak jo, prastą pasiruošimą Seimo pavasario sesijai. LSDP frakcijos seniūnas teigė, kad daugeliui Vyriausybės numatytų darbų dar nėra registruoti įstatymo projektai.

„Didžioji dalis pateiktų projektų yra išvis neregistruotų. Dar tiek daug neregistruotų įstatymų man neteko pradedant sesiją matyti. Iš registruotų projektų didesnę dalį sudaro senosios Vyriausybės įstatymų projektai“,– teigė A. Sysas.

Jo nuomone, suprastėjusią Seimo darbo kokybę galėjo lemti arba nuotolinis darbas, arba Vyriausybės abejingumas.

„Aš darau tada išvadą – galbūt tai yra nuotolinio darbo rezultatai. Arba tai yra Vyriausybės komandos neveiklumas, arba abejingumas“, – Vyriausybės planais abejojo A. Sysas.

Kitas LSDP frakcijos Seimo narys Julius Sabatauskas mano, kad daugelis dabartinės Vyriausybės darbų suplanuoti remiantis 2008–2012 ekonominės krizės laikotarpiu Ministrų Kabineto parengtų projektų pagrindu.

„Galima jausti tam tikrą praeities kvapą, kadangi šis priemonių planas greičiausiai ištrauktas iš apdulkėjusių 2008–2012 metų kadencijos priemonių, sumaišius tuos likučius su smulkesniais ir neretai jau veikiančiais pasiūlymais“, – LSDP surengtoje spaudos konferencijoje teigė J. Sabatauskas.

Lietuviai negaus oraus atlyginimo už savo darbą ir labai galimai eilinį kartą ieškos savo laimės kažkur kitur.

„Trūksta ambicijų ir gebėjimų tinkamai nusistatyti prioritetus, kuriais būtų sprendžiamos esminės šalies ir jos žmonių problemos“, – Vyriausybės planus kritikavo socialdemokratas.

J. Sabatauskas taip pat akcentavo, kad Vyriausybės planuose numatytas darbuotojų iš trečiųjų šalių atvykimo lengvinimas yra parankus tik stambiam verslui.

„Tokiomis priemonėmis bus sustiprintos tik stambaus verslo, bet ne Lietuvos žmonių pozicijos, kadangi darbuotojų verslas ras lengviau, o lietuviai negaus oraus atlyginimo už savo darbą ir labai galimai eilinį kartą ieškos savo laimės kažkur kitur“, – teigė socialdemokratas J. Sabatauskas.

E. Sabutis: kaip politikos naujokas naiviai klausiausi valdančiųjų pažadų

Frakcijos narys Eugenijus Sabutis teigė, kad kaip politikos naujokas naiviai tikėjo Vyriausybės pažadais, tačiau galiausiai nusivylė.

„Kaip politikos naujokas tikrai nuoširdžiai ir per daug naiviai klausiausi nuo pirmųjų dienų valdančiųjų pažadų. Tikrai buvo nemažai susitikimų. Ir Seimo salėje buvo kartojami tokie burtažodžiai, kaip įsiklausysime, atsižvelgsime ir tikrai įvertinsim visus racionalius pasiūlymus. Tačiau pamačius Vyriausybės programos nuostatų įgyvendinimo planą tenka nusivilti“, – teigia E. Sabutis.

Jo nuomone, valdantieji turėjo pakankamai laiko pasiruošti įgyvendinimo planą, o dabar ne laikas atlikinėti analizes.

„Mano manymu, priemonių planas yra priemonių planas, o analizė yra analizė, tai analizę reikia daryti prieš darant kažkokią priemonę, o nesigirti, jog kažką analizuosiu, nes dabartiniai valdantieji turėjo aštuonerius metus tam, kad kritikuotų ankstesnius valdančiuosius“, – Vyriausybės planus kritikavo socialdemokratas E. Sabutis.

GALERIJA

  • Socialdemokratai kritikuoja valdančiųjų planus: Vyriausybę kamuoja idėjų badas
  • Socialdemokratai kritikuoja valdančiųjų planus: Vyriausybę kamuoja idėjų badas
M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS