Socialdemokratai remia idėją dėl trumpesnės darbo dienos ir keturių dienų darbo savaitės | kl.lt

SOCIALDEMOKRATAI REMIA IDĖJĄ DĖL TRUMPESNĖS DARBO DIENOS IR KETURIŲ DIENŲ DARBO SAVAITĖS

  • 26

Socialdemokratai siekia, kad Lietuva pereitų prie trumpesnės darbo dienos, remia idėją dėl keturių dienų darbo savaitės.

Socialdemokratų paskelbtoje rezoliucijoje teigiama, kad Lietuva kuo greičiau pereitų prie 35 valandų darbo savaitės, o atskirų sektorių, pavyzdžiui, socialinio, darbuotojai galėtų dirbti keturias darbo dienas.

Rezoliucijoje dėl darbo ir darbo santykių ateities pabrėžiama, kad COVID-19 krizės metu darbuotojų, ypač dirbančių priešakinėse kovos su pandemija linijose, padėtis dėl prastų darbo sąlygų bei patiriamo streso yra labai bloga.

„Daugybė darbuotojų sveikatos apsaugos, švietimo, socialinio, viešojo saugumo, prekybos ir aptarnavimo sektoriuose, taip pat maisto ir kitų prekių kurjeriai rizikavo savo gyvybėmis, tačiau niekas – nei valstybė, nei verslas – jiems iki šiol nėra tinkamai atsilyginę”, – sakoma dokumente.

Socialdemokratai akcentuoja, kad šiuo metu atskiruose sektoriuose, o ypač tarptautinių pervežimų ir logistikos, žmonės dirba ekstremaliomis sąlygomis, gaudami minimalų atlygį už įtemptą darbą, ir kas dieną priversti kovoti dėl savo išgyvenimo ir orumo.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Anonimas

galvas pasele konkreciai

Socdemams

Tik valdišką duoną valgydami gali tokią nesąmonę sugalvoti. Jie geriau tegu sugalvoja, kaip pašalpininkus priverst dirbt.

Anonimas

Tarybiniais laikais buvo liaudies sukurta daina ,dabar viso teksto neprisimenu ,bet liko tos dainos tokie zodziai -viena diena dirbama ,bet ir tą išgeriama.Iš kur atsiranda tokiu durnelių, esame prasiskoline ir dar dirbti nenorime .Buvo parašyta knyga Durnių laivas ,aš dar pridursiu ,durnių šalis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS