Socialdemokratas siūlo uždrausti galingus fejerverkus | kl.lt

SOCIALDEMOKRATAS SIŪLO UŽDRAUSTI GALINGUS FEJERVERKUS

Socialdemokratas Linas Jonauskas siūlo uždrausti Lietuvoje galingus fejerverkus, o vadinamąsias „bambioškes“ leisti įsigyti tik pilnamečiams.

Opozicinės Socialdemokratų partijos frakcijos atstovas įregistravo tokias Civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatymo pataisas. Pagal jas, galinga pirotechnika, F4 kategorijos fejerverkai, Lietuvos teritorijoje būtų draudžiami.

F2 kategorijos fejerverkus arba vadinamąsias „bambioškes“ šiuo metu gali įsigyti ir naudoti ne jaunesni kaip 16 metų asmenys, socialdemokratas siūlo kelti amžiaus ribą iki 18 metų.

Jis sako pakeitimus teikiantis, kad būtų sumažintas pirotechnikos priemonių neigiamas poveikis aplinkai, gyvūnams, žmonių fizinei ir psichinei sveikatai. 

Aiškinamajame rašte parlamentaras nurodo, kad daugelis Europos miestų atsisako švenčių metu naudoti vienas taršiausių F4 kategorijos civilines pirotechnikos priemones. Tokį reguliavimą svarsto ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Seimo narys taip pat nurodo, kad nuo karo į Lietuvą pabėgę vaikai labai jautriai reaguoja į šaudomus fejerverkus, sprogimus ir panašius, karą primenančius garsus.

L. Jonauskas siūlo, kad pakeitimai įsigaliotų nuo kitų metų liepos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ai

geriau kas veltedzius socdemus uzdraustu... vistiek tik ora ir salies biudzeta gadina...

gal

siai nupirktai purviasklaidai laikas baigt svaidytis atgyvenus iais politerminais coc ber saika lib pyd violetyniai lgbt ir dar d sionsatanystiniu terminu vakaru marksistyniu bomzu ???===

Normalūs ruošiasi susikaupimo metui ir mirusiųjų pagerbimui,

Amžinai norintieji dar ir dar, duokit jiems dar pinigų, nes jie neturi, duokit ir duokit, fejerverkai, garsi muzika ir stalai lūžtantys nuo ėdesio, po stalu tiesiai artimi giminės ir šeimos nariai vienas su kitu lytiškai santykiauja, nes girti ir biologinis tėvas nepilnametę dukrą drožia, todėl duokit, ta nudrožta nebegamina kur kokiam patvory koks kareivis jai analinė darė, duokit Dabar visi tokių pakrypėlių palikuonys už valstybės pinigus ar MRU, ar Teatro ur muzikos akademijoje, vieni išgamos, kitus išgamos gimdo. Duokit jiems gi pinigų. Jie koncertuos. Šoks trys ir bliaus. Nu duokit pinigų. Nesvarbu kokia šventė. Daug . Nes jie visada iš valstybės pašalpų gyveno ur net diplomus nusipirko už narkotikų stumdymą kartu su policija ranka rankon. Kai namie idiotai iįsigimę vaikai, stumdys ne tik narkotikus, apsimesti, kad prekiauja papildais, darys bet ką. Tik duokit jiem pinigų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS