STT informacija G. Nausėdos sprendimo nepakeitė: R. Žaliūnas taps jo gydytoju | kl.lt

STT INFORMACIJA G. NAUSĖDOS SPRENDIMO NEPAKEITĖ: R. ŽALIŪNAS TAPS JO GYDYTOJU

Išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos atstovas sako, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateikta informacija apie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektorių kardiologą Remigijų Žaliūną nekeičia būsimojo šalies vadovo sprendimo dėl jo skyrimo asmeniniu gydytoju.

„Iš specialiųjų tarnybų negavome tokios informacijos, kuri verstų keisti sprendimą. Priešingai, ponas Žaliūnas yra vertinamas už savo kompetencijas, reputaciją, yra Lietuvos mokslų akademijos narys“, – BNS pirmadienį sakė išrinktojo prezidento atstovas spaudai Aistis Zabarauskas.

„Vertindami šiuos faktus, o ne vyraujančias simpatijas ir antipatijas, vadovaudamiesi išrinktojo prezidento pageidavimu, kad vienas gydytojas būtų iš Kauno kaip svarbaus Lietuvos medicinos centro, priėmėme sprendimą poną Žaliūną įtraukti tarp asmeninių gydytojų“, – pridūrė jis.

A. Zabarauskas pabrėžė, kad nuo 1987 metų kardiologu dirbančio R. Žaliūno pareigos nėra politinės, jis bus atsakingas tik už būsimojo šalies vadovo sveikatą.

STT vadovas Žydrūnas Bartkus išrinktajam prezidentui informaciją apie R. Žaliūną pateikė praėjusią savaitę.

LSMU rektoriaus pavardė minima koncerno „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje, joje keli politikai ir dvi partijos kaltinamos ėmusios kyšius iš buvusio koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio.

Šioje byloje R. Žaliūnas apklaustas kaip liudytojas, teisme jis davė parodymus apie savo bendravimą su R. Kurlianskiu.

Pats medikas sako, kad jo reputacija yra nepriekaištinga, o su R. Kurlianskiu jis bendravo kaip su bet kuriuo kitu verslininku.

G. Nausėda kitu asmeniniu gydytoju pasirinko Santaros klinikose dirbantį anesteziologą reanimatologą Andrių Klimašauską. Jo šeimos gydytoja toliau bus Aušra Apanavičienė iš Centro poliklinikos.

Prezidento pasirinktus asmeninius gydytojus įsakymu tvirtina sveikatos apsaugos ministras.

G. Nausėda prezidento pareigas pradės eiti po inauguracijos liepos 12 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kolia

apgail4tinas tas +aliunas, visi medikai zino, kad zulikas

Birutė

Geriausia tai tuojau pat apjuodinti žmogų tai pas mus visur vyrauja net pačioje vyriausybėje.Sekmės gydytojui,o prezidentui niekada nesirgti.

AnI

Sklando gandai apie daug ka.pie Dieva yra gandu ivairiu.Bet kas tiki tai ju nepaiso.Sekmes Nausedai.Sekmas Zaliunui.Jis dirba savo darba puikiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS