A. Stulginskio žvaigždę siūloma skirti Č. Juršėnui ir R. Stefančukui | kl.lt

A. STULGINSKIO ŽVAIGŽDĘ SIŪLOMA SKIRTI Č. JURŠĖNUI IR R. STEFANČUKUI

  • 3

Seimo apdovanojimą – Aleksandro Stulginskio žvaigždę – siūloma skirti Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarui Česlovui Juršėnui ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkui Ruslanui Stefančukui.

Šias dvi kandidatūras apdovanojimui teikia Seimo A. Stulginskio žvaigždės skyrimo komisija, įvertinusi gautus siūlymus, pirmadienį pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius. Apdovanojimą komisijos teikimu iki kiekvienų metų balandžio 15 dienos skiria Seimas savo nutarimu.

„A. Stulginskio žvaigždės Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarui Č. Juršėnui ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkui R. Stefančukui būtų nuoširdi pagarba ir padėka už šių iškilių žmonių didžiules pastangas ir nuopelnus“, – sako komisijos  pirmininkas Antanas Vinkus.

A. Stulginskio žvaigždė yra skiriama už indėlį puoselėjant parlamentarizmo, demokratijos ir valstybingumo idėjas.

Šį apdovanojimą yra gavę kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus ir JAV senatorius Richardas Josephas Durbinas (Ričardas Džozefas Derbinas).

Seimo 2020 metais įsteigtu apdovanojimu pagerbiama Steigiamojo Seimo pirmininko, ėjusio prezidento pareigas, A. Stulginskio asmenybė.

Apdovanojimą komisijos teikimu iki kiekvienų metų balandžio 15 dienos skiria Seimas savo nutarimu. Apdovanojimas paprastai teikiamas gegužės 15-ąją, kai 1920 metais Steigiamasis Seimas Lietuvos valstybę paskelbė Lietuvos Respublika.

Autorė Milena Andrukaitytė

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Buves bolsevikas

Cesiune buvo neeilinis Gebelso mokinys(tik raudonas)-propagandistas.Jo nuopelnai Lietuvai 0,00,o medalio uz miklu liezuvi tikrai vertas-tik rusisko!

TAIKOS !!

Gerb. C.Jurshenas dirbo ir gyveno taip ,kaip gyveno visa Lietuvos tauta okupacijos laikmeciu. Ir kiekvienas is musu laukeme tos valandos ,kai visos 3 Baltijos valstybes atkurs Nepriklausomybe...Ir Jursenas nebuvo blogesnis nei kiti TAUTIECIAI.

Prie ko čia Juršėnas

Vinkus visur kiša raudonukus, lenino anūkus. Pro kurį kampą Juršėnas kažko nusipelno. Raudonavo, brazauskui pataikavo, o Vinkus chlapčiuku buvo. Baikit šaipytis iš lietuvių ir ukrainiečių tautos ir iš stulginskio. Juršėnas tegul toliau šachmatais žaidžia ir nuotraukas iš maskvos su brazausko ir putino atvaizdais peržiūrinėja. Visas jo indėlis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS