Su Armėnijos premjeru susitikusi I. Šimonytė: remiame tvarios taikos Pietų Kaukaze siekį | kl.lt

SU ARMĖNIJOS PREMJERU SUSITIKUSI I. ŠIMONYTĖ: REMIAME TVARIOS TAIKOS PIETŲ KAUKAZE SIEKĮ

  • 9

Armėnijoje viešinti ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį su šalies premjeru Nikolu Pašinianu aptarė šalies saugumo iššūkius bei bendradarbiavimo su Europos Sąjunga perspektyvas, dvišalius santykius.

„Dabar labiau nei bet kada demokratijos turi vienytis ir ginti bendras vertybes bei taisyklėmis grįstą pasaulio tvarką. Nuoširdžiai tikiuosi ir tikiu, kad diplomatinėmis derybomis iš tiesų galima pasiekti normalizavimą ir ilgalaikę taiką Pietų Kaukaze, – Vyriausybės pranešime cituojama I. Šimonytė. – Kelias į taiką nėra lengvas, tačiau tai vienintelis būdas pasiekti stabilumą ir gerovę Armėnijoje ir visame regione.“

Pasak pranešimo, ji taip pat atkreipė dėmesį, kad Armėnija šiuo metu išgyvena labai sudėtingus laikus, ir išreiškė nuoširdžią užuojautą dėl visų sunkumų bei traumų, kurias patyrė žmonės, turėję palikti savo namus Kalnų Karabache.

Azerbaidžanas rugsėjį surengė žaibišką puolimą, kurio metu susigrąžino šio separatistinio regiono kontrolę. Nors Azerbaidžanas įsipareigojo gerbti regiono etninių armėnų teises, didžioji dalis iš 120 tūkst. teritorijoje gyvenusių etninių armėnų pabėgo į Armėniją.

Spalio pradžioje Lietuvos Vyriausybė skyrė 350 tūkst. eurų humanitarinės paramos Armėnijai priimti iš Kalnų Karabacho plūstančius pabėgėlius.

Vizito metu vykusiuose susitikimuose su Armėnijos prezidentu Vahagnu Chačaturianu ir ministru pirmininku, I. Šimonytė atkreipė dėmesį, kad Lietuvos premjerai ne kartą lankėsi kitose regiono valstybėse, tačiau iki šiol aplenkė Armėniją.

„Džiaugiuosi, kad mums su premjeru N. Pašinianu pavyko pagaliau ištaisyti šią istorinę neteisybę“, – spaudos konferencijoje sakė premjerė.

Vizito metu plačiai aptartos Armėnijos pastangos stiprinti demokratines reformas, gilinti santykius su Europos Sąjunga.

Premjerė pabrėžė Lietuvos pasirengimą tęsti ekspertinę paramą Visapusiškos ir tvirtesnės partnerystės sutarties (CEPA) įgyvendinimui ir kitoms Armėnijos reformoms, ypač atsinaujinančios energetikos, transporto, aplinkos apsaugos, teismų sistemos ir kitose srityse.

Vizito metu I. Šimonytė taip pat pagerbė Armėnų genocido aukų atminimą, lankėsi jaunimo kūrybinių technologijų centre TUMO.

Penktadienį numatoma susitikti su Europos Sąjungos civilinės misijos (EUMA) Armėnijoje vadovu Markusu Riteriu misijos būstinėje Jeghegnadzore.

GALERIJA

  • Su Armėnijos premjeru susitikusi I. Šimonytė: remiame tvarios taikos Pietų Kaukaze siekį
  • Su Armėnijos premjeru susitikusi I. Šimonytė: remiame tvarios taikos Pietų Kaukaze siekį
  • Su Armėnijos premjeru susitikusi I. Šimonytė: remiame tvarios taikos Pietų Kaukaze siekį
Lietuvos Vyriausybės kanceliarijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nieko sau

Ko ji ten nuvažiavo kas prašė lenda kur nereikia sugadins santykius su Azerbaidžanu

ŠIKONYTE,

Nepūsk piliečiams smegenų. Tu sieki ne "ramumos" Pietų Kaukaze, o vykdai nurodymus teroristų iš už Atlanto. Tavo ir landsbergių šaikos tokios "paramos" sukelia TIK KARUS. Ką ir matome šiandien. Kur tik pasirodo Amerikos banditai - ten kraujas liejasi upėmis.

jo

o lietuvos reikalai - paskutinej vietoj
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS