Su Lenkijos kolega susitikęs G. Landsbergis ragina labiau spausti Rusiją ir Baltarusiją | kl.lt

SU LENKIJOS KOLEGA SUSITIKĘS G. LANDSBERGIS RAGINA LABIAU SPAUSTI RUSIJĄ IR BALTARUSIJĄ

  • 6

Su Lenkijos užsienio reikalų ministru Radoslawu Sikorskiu (Radoslavu Siroksiu) trečiadienį Varšuvoje susitikęs Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis pabrėžė būtinybę stiprinti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai, o regiono valstybėms – laikytis jų vieningo įgyvendinimo.

„Viena iš priemonių susilpninti Rusiją ir pasiekti Ukrainos pergalę – dar labiau stiprinti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai. Sieną su Rusija ir Baltarusija turinčios šalys turi laikytis vieningo sankcijų įgyvendinimo mechanizmo ir bendromis pastangomis užkirsti kelią jų apėjimui“, – Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime cituojamas G. Landsbergis.

Pasak URM, ministrai sutarė, kad būtina iš esmės keisti ilgalaikį vakarų požiūrį į Rusijos grėsmę, teikiant prioritetą jos visapusiškam sulaikymui.

Ministrai taip pat aptarė būtinybę sutelkti pastangas ruošiantis Vašingtono viršūnių susitikimui, siekiant kuo greitesnės Ukrainos integracijos į Europos Sąjungą ir NATO, nevėluojant įgyvendinti kritinės infrastruktūros projektus, kurie stiprina Lietuvos ir Lenkijos ekonomiką, saugumo aplinką.

„Turime tesėti tai, ką seniai pažadėjome narystės Europos Sąjungoje siekiančioms šalims: kuo greičiau pradėti stojimo derybas su Ukraina ir Moldova – ne vėliau kaip birželio mėnesį“, – pareiškime po susitikimo sakė G. Landsbergis.

Kritiniais abiejų šalių projektais ministras įvardijo elektros tinklų sinchronizaciją su kontinentinės Europos tinklais, jai svarbią povandeninę „Harmony Link“ jungtį, europinės vėžės geležinkelio „Rail Baltica“ tiesimą ir automagistralės „Via Baltica“ rekonstrukciją.

G. Landsbergis pranešime pažymėjo, kad Lietuvos ir Lenkijos strateginė partnerystė stiprėja, užsienio reikalų ministras taip pat pakvietė R. Sikorskį atvykti į Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovų metinį suvažiavimą.

Užsienio reikalų ministras taip pat susitiko su Lenkijos vicepremjeru ir nacionalinės gynybos ministru Wladyslawu Kosiniaku-Kamyszu (Vladislavou Kosiniaku-Kamišu) bei aptarė būtinybę bendradarbiauti kovojant su kibernetinėmis ir hibridinėmis grėsmėmis, vystyti modernias karinio atsako priemones.

Anot URM, ministrai sutarė, kad Rytų flango ir NATO saugumas tiesiogiai priklauso nuo Ukrainos pergalės prieš agresorę Rusiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

>>taip spausdami

Nuo vienų apgynė žiema,nuo kitų amerikonai lendlizu.Nesipūsk,kacapėli,dabar kiti laikai, paklausk saviškių sumaltų Ukrainos apkasuose.

X

Kaip jau sitas uzp***ses ...gerai kad nebeilgai liko jam gastroliuoti

jeje

diplomatinis darbas vakarietiskai: ,,spausti,,...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS